Tuesday, 28 October 2014

Anjung Nuri here we come!

awas : entry ni mengandungi bykkkk gmbr.!!

Alkisahnya...bermula ceritera Anjung Nuri ni bila MZ dpt email dari pihak management Anjung Nuri, offering courtesy one nite stay..pucuk dicita ulam mendatang..kebetulan my lil bro, wife and their kid, plus my mom ada kat KL last week...slps diskusi adik beradik MZ via wassup, cepat2 MZ request date check-in..so mlm Deepavali tu..kami semua beramai2 check-in kat Villa Anjung Nuri ni..sbb plan nak bersantai kat sini sempena cuti public holiday kan!!voila!!

MZ bertolak dari Gombak lps office hour..sampai kat Anjung Nuri ngam2 pukul 8 pm..
1st impression, wow!!! besarnya villa ni!!!!!! ada 3 tingkat semuanya!!! locationwise..villa ni terletak di Seksyen 9 Shah Alam, kat dlm kawasan umah2 banglo yg besar2 a.k.a elit gitu..

No.5, Jalan 9/5E, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Malaysia

so...my big family yg join gathering ni..total kereta..5 buah kereta..alhamdulillah cukup utk park semua keta kat halaman umah tingkat bwh (LG) dan Ground Floor..so setel bab parking..

ni pic waktu mlm...blur...


ok ni pic waktu siang..better pic..



masuk jer dlm villa, MZ disambut dgn penuh mesra oleh one Indonesian lady yg jaga umah (mcm receptionistlah)..MZ panggil 'bibik' jer panggilan manja gitu heheh bibik ditemani her hubby...bibik ni sgt frenly orgnya!! rasa mcm di rumah sendiri gitu (berangan2 nak umah besarrrr yer MZ :p)

Anjung Nuri is a beautiful vacation home ideal for a getaway retreat or holding your private functions.
Anjung Nuri is a beautifully designed bungalow with more than 20 years of history. It has recently been refurbished and transformed into a cozy guesthouse ideal for your private retreat and/or various types of functions and events.
Located in the prestigious neighbourhood of Shah Alam Section 9, this four-storey hilltop bungalow has a built-up area of 9,000 square feet, which is currently secured with perimeter CCTV monitoring and alarm system. Additionally, it is sitting on a land spanning over 13,000 square feet, covered with plenty of greenery that provides a resort-style living environment.
You are welcome to book any selected rooms or the entire bungalow based on your own needs.

so dpt lah kunci, bibik bwk tgk sekitar villa especially all the 6 rooms!! master bedroom utk MZ hehhe..kunci no. 6 yer..master bedroom a.k.a the biggest room kat tingkat paling atas (of 3 storey villa)..besar dan sgt luas..sama luas dgn living hall/ruang tamu yg sgt cozy dan cantik deconya...with the bathroom yg sgt cantik dan luas jugak!!


Bilik2 lain..5 buah bilik kat LG floor...ada 3 bilik sesuai utk family (all with bathrooms)..2 bilik sesuai utk org2 bujang..



Lps setel check in, angkat2 luggage dan tgk2 bilik..MZ tunggu adik2 MZ sampai..
o yess....one nite stay @Anjung Nuri ni disertai oleh family MZ, my mom, family adik bongsu (Dr Awi), family adik lelaki (Nizar), family my elder sister, juga my nieces mewakili family eldest sister and elder brother respectively..so all 6 rooms fully occupied gitu!!! awesome!!

MZ citer sambil tepek pics ok...

ni pic ruang tamu..MZ snap time waktu mlm lps check-in

ni sudut pandangan bila snap dari ruang tamu..tangga tu menuju tingkat atas dan bwh..5 bilik ada kat tingkat bawah...

ada byk painting deco2 kat villa ni..siyes cun2!!

ni dining area...weolls mkn sate beramai2..adik MZ belanja for dinner...then pagi esoknya, breakfast termasuk dlm pakej stay kat villa ni..bibik sediakan bihun goreng dan roti perancis (french toast) yg sgt sedap!!!


 dapur yg sgt luas, besh, lengkap segalanya!! senang kalau nak mkn2 or even panaskan mknn or nak serve apa2 mknn yg ditapau pun..superb!!

snap2 lps check-in..dlm pic kelihatan mr hubby tgh dukung razeen, and my mom tgh bersembang dgn my elder sis

satu sudut di tepi dining hall

antara aktiviti santai..boleh main snooker yayyy

juga aktiviti main pingpong!! my big family really had great time here!!


mini garden...kulihat hijau!! my lil nephews sempat main bubbles kat garden ni tp me kalut jaga razeen so tak sempat snap2 pic time diaorg main bubbles tu

ada akuarium kat living hall kat LG ie tingkat bawah villa.byk ikan kecik2 dlm akuarium tu..

tingkat bwh  (LG) villa yg cozy...ada set sofa dan tv dgn channel hypp tv..kat Ground Floor pun ada tv dgn channel astro

senang nak iron baju

booking online jer..all 6 rooms can be booked individually...tp lg besh kalau amik the whole villa as a package sbb boleh dpt extra bed FOC jer for all roooms (in case bwk kids/babies kan)


keta parking kat kwsn umah LG floor (near mini garden)


kalau lapar boleh beli snack kat dapur Anjung Nuri..harga berbaloi2...my sil sempat mkn maggi hot cup tu hehehhe

tiada was2!!!

antara tempat yg cun utk photoshoot..kat beranda/verandah..attached dgn main living hall!!

one happy big family!!



feeling2 romantika de amore!! bersantai di verandah gitu

mesti posing kat living hall yg cantik deconya..sofa yg sgt empuk!



cheese!!!! mcm iklan colgate!!! ariff tak de plak dlm pic beramai2 ni..and my lil nephew rayyan plak tak masuk full dlm pic ni..guna timer dan tripod ajer!!

gaya pro main snooker!! in pics..heroes...2 org adik lelaki MZ, dan juga 2 org nephews...(anak kakak MZ--dua2 tgh study kat uni)

it was a sweet memory dpt ber-gathering kat sini..dgn org2 tersayang..
insya Allah kalau ada gathering lagi..MZ tak teragak2 utk repeat stay kat sini!! 
individual room rate starts from RM120 per room..bilik yg paling besar harga around RM220..memang worth it!!

MZ & big family


TQVM pihak Anjung Nuri for the opportunity...terima kasih daun keladi :)

last but not least..just nak war2..
Anjung Nuri tgh buat contest..hadiah yg menggiurkan..boleh check out details kat FB Anjung Nuri or website Anjung Nuri..



thanks for reading!
~the end~

12 comments:

Norma NML said...

wahh..best ni utk buat family gathering..:-)

Merlyn Hasshim said...

Besarnya rumah/villa ni. Org yg beli/duduk sekitar area tu mesti pendapatan tersangat-sangat tinggi. Nak buat family gathering besar kat situ mmg sesuai sgt. Tahniah MZ.

Wan Amira Wan Salleh said...

besarnyer rumah ni suzi... paling best dapat kumpul dengan family

mama ila said...

wowww..cantik kan rumah nie..taman yg luas..macam best jer... mmg book the whole house ke book ikut bilik?

Chekgu Azrine said...

Mmg cantik sgt villa ni..
Cuma lokasi diala kt s.alam kan..
Klu mcm dkt CH ke mesti lg menarik

mama tisya said...

mmg best la kalo dpt umh besar camni kn...rezeki suzi dpt gather2 ngan family kn

Mama Zharfan said...

@Norma ML : yes, siyes sgt besh!!

@Merlyn : memang sgt besar. yep..kwsn elit ni..

@Wan Amira : indeed :)

@mama ila : memang sgt cantik...sbb ni courtesy stay..so book the whole villa..kalau saper2 nak stay sini, boleh jer book bilik asing2/individual room

@Chekgu Azrine : sgt cantik
utk org2 luar KL..and utk org2 klang valley kalau nak buat private event gitu

@mama tisya : siyes besh!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau ad kolam mmg dapat markah lebih :)

Mama Zharfan said...

@ila : tu la..tak de kolam :p

Ezna said...

Wahhhh ni castle ni.....cantiknya.....

kak ina kl said...

luas kan
kalau buat majlis ok gak ni

Mama Zharfan said...

@ezna : memang cantik villa ni

@Kak ina kl : memang perfect kalau buat majlis kat sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails