Thursday, 16 May 2013

How cold is cold

semua pun dh confirm, flight tix, and tour kat sydney..hotel nama intercontinental sydney...four and half star...

ni confirmation dari agent kat sydney

tapi me masih tak tahu  nak agak cuaca ie tahap dan suhu kesejukan kat sana...tgk kat forecast, suhu 17C waktu siang kat sydney city..

kalau kat Notts...time bukan winter, memang me pakai jaket gak, tapi bukan winter jacket yg tebal tu lah..

so tak sure kena pakai winter jaket ie nak kena bwk winter jaket ker tak time kat sydney nanti...awal winter kiranya ie winter starts from june onwards...

emmm nak kena cari info kat forum or tanya saper2 yg dok sydney lah currently....adik me dh lama balik msia..dulu dia study kat adelaide...katanya time winter memang sejuk wpun tak de snow...esp dia jenis tak tahan sejuk...

dilema dilema... sbbnya mcm malas nak bwk winter jaket (tebal) kalau sure tak payah pakai ie kalau hanya perlu pakai sweater and jaket biasa ajer

7 comments:

mummymer said...

i pulak teruja :) i tak de pengalaman tak boleh nak share dengan u

ibu emir

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz ila ada tinggal msg kat lil garage mz tau.. yg beg alien delon tue

Nad MamaZN said...

Kalau bawak terasa berat pulak kan?
Sbb space limited
Rasanya mmg perlu la tanya pd yg ada pengalaman
Kawn2 saya dulu pun di adelaide
Tp dua dua dh balik malaysia..
Nk saya tolong tanyakan ke?

nadia farahida said...

kak suzie, nadia baruuu je balik sydney 2 minggu lepas. masa nadia pegi, suhu drop 14 darjah. nadia ada share dekat blog nadia ye. :)

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya........

Oyis said...

kalo saya, saya bawak aje. kalo kesejukan, x seronok nak jalan2, anak2 nnt merengek or worst, berhingus and demam, ruin the holiday. jacket mmg berat, tp rasanya bole pegang di tgn (x yah masuk berat luggage). nnt letak atas overhead compartment. kalo kami slalu buat camtu je. balik msia baru2 ni from UK pon mcm tu, UK tgh snow tebal so kena pakai jaket. berat jaket x dikira

mama_umar_maryam said...

aduh bestnyer dpt tumpang tgk itinerary mz tu ;)
just nk share pglmn ciput g sydney zmn dulu2..zt g akhir may / awal jun..wpon x de salji, tp angin die sejuk smpi ke tulang (zt pon xtahan sejuk sgt)..jenis beranginn je sydney tu..lagi2 klu jln2 kt harbour die lagi sejukk..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails