Monday, 27 May 2013

Segalanya cantik | Review Hotel De Art @Section 7 Shah Alam

kisah bermula bila mana me menang voucher 2d1n dalam majalah libur..sponsored by Hotel De Art...ari isnin last week me terima voucher tu, then me terus email utk buat reservation, then follow up via sms..alhamdulillah, dpt booking tarikh yg me nak ie 23-24 may yg kebetulan jatuh pd bday my zharfan and public holiday (wesak)...PIC hotel  ni sgtlah efficient , beria reply my sms and ptgnya me dh dpt booking confirmation for my reservation. me siap request nak bilik tema mickey mouse ;) me yg beria2 plak sbb me tahu hotel ni bertema ie setiap bilik ada tema masing2...ada hello kitty, ada michael jackson..to name a few lah..

sambil citer me tepek pics yer

ari khamis mr hubby keje, so weolls bertolak ke shah alam lps mr hubby abis keje...dlm pukul 6 lebih kami dh bertolak, relax jer sbb dlm negeri selangor gak...tp stuck in jem sbb ramai org nak balik kg sempena cuti sek yg baru bermula

weolls singgah mkn and solat maghrib kat giant shah alam..

then terus menuju ke Hotel ni..

lokasi kat Section 7...dari jauh dh nampak lampu warna-warni..



zharfan tgh check lift etc
ariff dok main trolley beg, mama sibuk nak check in



hotel ni kategori hotel bajet ajer tp siyes sgt unik (sbb bertema) and sgt cantik...

me terus menuju ke reception...yg sgt cantik of course!!


mr hubby tgh tunggu me setelkan check in...cantik sofa kat waiting area ni..

bilik kami sbb family VIP room ie ada dua katil double, bukan kat main building (bangunan utama) tapi kat bangunan bersebelahan..ada 3 building semuanya ie main, B&C, kat main ada lift, kat B&C tak de lift..bilik kami tingkat satu, so naik tangga satu level lah..wall paper paris all the way kat blok B tu...siyes menggamit memori kami masa holiday kat paris thn 2011

bukak jer pintu balik..
yayyyy sgt cantik bilik tema mickey mouse ni!!
kami semua sgt excited!! cepat2 on kan air cond and tv..tv size 42 inci slim tv!!



then snap2 pic toilet..nice as well




then kami posing2 utk potong kek sempena bday zharfan..kenangan his 8th bday kiranya

mama, papa & bday boy

one happy family

papa & zharfan

mama & zharfan

bday boy potong kek - kek beli kat Kings ajer..kek pandan layer dgn jelly

 berapa rate bilik2 kat hotel ni yer...
tunggu next entry..

7 comments:

mamaRIFQY said...

untung kan dapat free! dah la bilik mmg superb! untung zharfann

Tuan Juhaida said...

wow cantiknya hotel ni walau hotel bajet...tak pernah tau...tq share...happy besday,zharfan!

CeqGu said...

hurmm rumah memang dah kat shah alam, rasa cam rugi la pulak nak pi stay kat hotel. tapi terliur nak merasa hotel tu...comeyyy!

mama tisya said...

cantik biliknye even hotel bujet kn

Nad MamaZN said...

Bestnye adiah bday zharfan!
Bilik serius cantek!

mama_umar_maryam said...

best btol!hadiah bday zharfan :)

nadia farahida said...

wahhhh bestnyaaaa :)
first time nadia tauu ada bilik bertema gini dekat area shah alam
huhu :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails