Tuesday, 14 May 2013

Rentetan pengalaman pahit di Honda WestStar

ni kesinambungan ENTRY INI

so me berazam tak nak pegi dh kat Honda Weststar...so gigih cari tempat lain..check kat website, under honda registered service centre..nampaklah beberapa tempat yg agak sesuai ie yg tak jauh dgt dari gombak...
so me try call dua tempat, satu kat damansara kepong, tak angkat call plak..me try call the one kat jln genting klang setapak, yes..diaorg angkat call..so me buat appointment pukul 2.30 ptg jumaat lps...sbb waktu pg me ada meeting

so pukul 2 pm, me dh sampai kat situ ie GMart Autoword Sdn Bhd kat Setapak..even lebih dekat dari tempat me compared dgn west star

alhamdulillah...sgt puas ati dgn tempat baru ni..tmpt menunggu yg selesa, tak crowded, service cepat, ie total hour sejam setengah ajer...tu pun dh termasuk cuci keta..then total bil--lagi murah!! me save RM50 tu!!kalau service kat west star total bil RM334, ni me service kat GMart Autoworld, total bil RM283 ajer...berbaloi2!!!! ni servuce utk mileage 45k..so next service major service lah...dulu dh pernah major service kat Weststar--abis RM900++....so hopefully major service kat Gmart  in few months time ni murah sikitlah dari West Star..

so memang ada hikmah lah me tukar tempat service ni..syukur alhamdulillah
Setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya...

3 comments:

Unknown said...

betul. setiap yang berlaki ada hikmahnya :)

Ezna said...

hikmah yang sangat save poket kita kan...:-)

Myvitrd said...

lepas ni boleh hantar juga tempat tulah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails