Thursday, 12 September 2013

pakai tudung nampak tua

betul ker...

kalau pakai tudung awning (tak kisahlah chiffon 3 layer ker or apa2 jenis pun).. akan nampak tua ie gaya org2 tua/perempuan matang/dewasa

kalau pakai tudung bawal or pakai shawl gaya belit2, nampak muda...

ramai org ckp mcm tu...

masalahnya..me dh lamaaaa tak pakai tudung bawal sbb malas nak iron, leceh nak pakai sbb kdg2 jd penyek kat bhagian depan tu...and dh lama jugak tak pakai shawl sbb rimas nak kena pakai inner..jd mcm byk lapis tudung nak kena pakai (cuaca msia kan panas...)and kalau pakai shawl kena belit2 so memang kena guna at least 3 bijik brooch..so agak leceh esp time malas nak cepat2..

bagi me...me hanya pakai tudung awning yg chiffon 3 layer ajer...sbb kalau tudung awning lycra memang nampak mcm bibik indon...

pics kat bwh...ni masa MZ tegar bertudung bawal..memang masa kat UK MZ hanya pakai tudung bawal sbb time tu mcm lom popular tudung awning chiffon 3 layer ni...pic time autumn, winter & spring

.

10 comments:

Mon MonaLea said...

tudung awning ni memang senang main masuk je. pakai bawal kena iron, pin paling sikit pun 2. shawl memang tak reti pakai.nak melilitnya kadang2x ok.kadang2x tidak

Abil Fikri Ahmad said...

Cantik la tu pakai tudung gitu!! Naik seri mukanya kata org..hanyaaa,,tak mau cekak pinggang...!

AyuArjuna BiGoshh said...

iya ke..me rasa tak nampak beza pun heheheh

anak Wan Salleh said...

i pun selesa je pakai tudung awning sekarang ni. dulu i pakai tudung tierack, still pakai.. tapi dah jarang, sebab leceh. awning, dekat ofis senang, nak solat semua tak yah risau tudung tak cantik :)

Lin Azlina said...

KALO PKAI TDG CHIFFON 3 LAYER TU NMPK UDA JGK.. YG COLORFUL TU LA... TP SY LBH SELESA TDG BAWAL.. SESUAI DGN MUKA SY YG BULAT NI..HEHE... DAHLA SKRG ADA INNER BAWAL..SO XDE MASALAH...

mOoN said...

hehehe... ea? dulu pun xmo pkai tudung awning sebab cam macik2 but skang lebih selesa dengan tudung jenis ekspress ni.. cepat je nak siap... :)

Nafisa81 said...

masa keja suka tudung bawal.skang pakai yg ada awning je

transformed housewife said...

sy pun malas nak pakai shawl sbb panas dan kena belit2. Dah la kulit jenis sensitif. Kalau pakai brooch satu hari suntuk, mesti akan gatal2 bwh dagu. Jadi mmg suka sgt bila ada tudung awning yg sarung je.

Chekgu Azrine said...

Vote for tudung awning!!

Nana said...

Hahah sama la klw sy pakai tdg awning mmg ramai tegor muke lain sebenarnya diorg nk ckp mcm makcik2 tp xsampai ati tu hahaha
Tu psl sy xde koleksi tudung awning
Klw ada pon rembat mak pnya haha
Kdg nk g kdai mls gosok mmg sarung tdg awning
Sejak ada bb skanh ni pakai bawal balik sebab xdan bsiap nak pin2 bagai
Klw bb tdo ms siap then br bole pkai shawl

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails