Thursday, 5 September 2013

Subur | menanti dengan penuh keterujaan


apa yg subur??

pokok mangga depan umah me...lebat berbunga and now dh lekat beberapa bijik buah..me panggil pauh epal sbb bentuk bulat ni..

ni kali kedua pokok ni berbuah..kali pertama, tak sempat merasa hasil sbb telah dicuri oleh indon durjana (time tu indon tgh renovate umah kat area me ni)...harap2 kali ni dpt lah merasa kemanisan mangga ni...

so pagi semlm..sblm weolls kuar pegi keje..mr hubby dgn gigihnya telah membalut buah2 ni dgn suratkhabar lama..dgn harapan tak nampak oleh indon or bakal2 pencuri yg mungkin tergoda dgn size buah mangga ni..


pokok ni renek/rendah jer..bunga sgt lebat..so far ada dlm 5 bijik buah yg tgh membesar...

moga2 tercapai hajat di hati nak merasa mangga ni..

6 comments:

Chekgu Azrine said...

nasib tak mengidam..hahaha

Rizziela said...

syoknya ada pokok mangga depan rumah

Dayah said...

sedap nampak terliur buah dia menggoda heheh

zety said...

ishk..trkecur plak tgk mangge tu mz

D'aNie said...

salam pekenalan.
comellnya pokok mangga tu..

Myra Jay said...

Bestnyer dapat merasa hasil tuaian :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails