Saturday, 14 September 2013

Seunik manakah nama anda

so far kat Msia or kat mana2 pun, me lom jumpa nama yg betul2 100% sama kombinasi dan ejaan yg sama mcm nama me..kalau Suziana or Suzilawati or Suzi Hezlin or Siti Fadhilah or NorFadilah etc tu byklah...tp bkn SUZI FADHILAH :)..
alkisahnya nama Suzi tu kakak me yg bagi sbb nak bagi sama ryhtm mcm nama dia ie Suzana, and nama Fadhilah tu my mom yg letak, sbb maksudnya kelebihan, so my mom nakkan anaknya jd lebih dari org lain in terms of pandai belajar etc (kata my mom lah)..sbb masa me lahir, kakak me (yg atas me) dh umur 12 thn so dia sgt excited lah masa me lahir..so dia pun contribute utk pilih nama me...tu my mom yg citer..

anyway, last two days..kecoh adik me watsup me (kami 4 beradik memang berwatsup dgn jayanya)..katanya my BFF ie Ayu Rafikah jd finalist bakat Johara..adik2 me kutuk2 me lah kenapa tak join..sbb GP RM50k tu

me plak blur2..sbb tak tahu langsung Ayu join and jd finalist

so adik me pun print screen..

me pun cepat2 sms ayu...
ayu kata..NO!! bukan dia!! dia tak join pun!!!

rupa2nya ayu rafiqah yg lain...sbb kombinasi nama ayu rafkah tu mcm unik gak...rupa2nya totally org lain..and ejaan k dan q yg sedikit lain
hehhehe


7 comments:

izaFiza said...

Hehe.yg sy ni pulak kak ramai benar jumpa nama sama. Hafizah. Pernah masa darjah 4 sampai 4orang nama Hafizah dalam kelas.hee.

Nafisa81 said...

sgt ramai org serupa nama dgn saya:-azian

Nad MamaZN said...

Ehhh aah la
Tak perasan beza 'k' dgn 'q' tu hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahaha

Liza Yati said...

Nama liza ada gak sama. Cuma xla byk sgt sbb normally org akan buh norlizawati bkn norlizayati.

zety said...

lol.igtkn ayu rafikah gak..hehehe

cikpia said...

errrr... hagak2 kalau engku intan sofia senang tak nak cari nama sama? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails