Thursday, 19 September 2013

Seperit mana pun kehidupan...

hidup mesti diteruskan..tak kiralah dlm purse ada RM1 or RM100 pun...

LINK

rasanya most of us memang kategori 'middle-class income' (income between RM2,300-RM7,000)--so memang sah2 tak layak utk BRIM whatsoever...



kalau kat dlm table tu..children RM300...not true for me sbb for my 2 boys, expenses utk eduation ajer cecah RM700...
and petrol RM300? nonsense lah...sbb harga petrol dh naik...now keta i, full tank RM70..and that can last for 3-4 days jer...

so based on the above table, kalau gaji RM6k pun perit sbb living cost kat bandar2 besar sgt tinggi, so those with lower income and middle-class income nu semestinya merasa perit, pedih pahit dan segalanyalah..

selagi hidup, selagi bernafas, it's all about survival...selagi pendapatan yg kita perolehi adalah halal, insya Allah akan ada keberkatan in every single cent that we earns... (mls nak pikir psl corruption yg berleluasa ..esp among politicians kat Msia ni...tak per, hidup kat dunia fana ni, selama manalah sgt nak menongkat langit...pembalasan di 'sana' adalah adil..)

4 comments:

juelee said...

kan? sgt terasa.. yg kaya makin kaya, yg susah tak dihirau, yg pertengahan jadi taxpayer penyumbang pendapatan negara.... byk yg tak telus dan perlu review bk....

Eyriqazz said...

Indeed,.,..Us combine gaji RM8K+ plus pun masih rasa susahnya nak hidup di kotaraya ini..semua perkara perlukan duit..Nasib baik tempat kerja tak jauh dengan rumah..banyak dah save untuk petrol + tol etc..

Sidratul Muntaha said...

yang kaya makin kaya
yang miskin makin tertindas

Anna Da Lady Contest Version said...

truly agreed! asalkan gaji kita dari sumber yang halal. InsyaAllah ada keberkatan pada setiap sen itu. Cuma, memang ada masa perit nak hidup di tengah2 kota ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails