Thursday, 12 December 2013

1st time @DEMC

ekoran entry ni..alhamdulillah...ari selasa lps..me sempat singgah kat DEMC utk melawat adik adam..1st time me sampai kat DEMC ni, guna GPS dlm S4 ajer, sbb my pappago tak leh detect (jalan ikhtisas, sec 14, shah alam)

terharu sedey tgk keadaan adam yg menderita pelbagai jenis penyakit..kagum dgn pengorbanan dan keikhlasan ibu angkat adam (mama ezza) dan suami beliau yg menjaga adam dgn penuh kasih sayang bagaikan anak kandung sendiri...

my zharfan & adam kat wad 4dr09 DEMC

moga2 akan ada ramai rakyat msia yg bermurah hati utk menyumbang duit/derma bagi menampung kos perubatan adam...pucat jer muka adam sbb sel darah putih dh sgt byk...and buah pinggang sebelah rosak sebelah lagi hampir tak berfungsi so badan adam tak dapat menerima/memproses apa jua jenis mknn/susu.. :( setiap 3 jam kena buat cic ie guna tiub manually utk kuarkan urine dan cecair dari kepala...kaki adam kecik and agak bengkok so adam memang tak leh berjln..mama ezza kata bila ada ok sikit, nak antar adam utk buat phisiotheraphy... berat sungguh penderitaan yg ditanggung oleh anak sekecil adam ni..

adam 5 thn usianya tp badan kecik jer..underweight undersize..
jgn lupa utuskan sekalung doa, dan hulurkan sumbangan seringgit dua kerana itulah saham kita utk kehidupan abadi di sana...insya Allah



2 comments:

mamaRIFQY said...

berat mata memandang erat lagi bahu yang memikul.kesian lak tgk muke adik adam ni.sayu je hati

Zura@Iwan said...

berat mata memandang..
berat lagi bahu memikul

ku putuskan doa utk adik adam semoga adam cepat sembuh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails