Tuesday, 10 December 2013

Andai ada simpati di hati

wpun tak de pertalian darah or tak kenal pun, tapi sbb me closely mengikuti perkembangan adik mohd adam haikal, so memang rasa sgt2 terkesan dgn penderitaan yg dihadapinya...me kerap gak chat dgn mak angkat adam (ezza)..

and semlm, adam admit lagi..ari tu HKL, the Hosp Sg Buloh..then semlm masuk DEMC..asalnya nak pegi check keadaan adam yg demam teruk dan keluar nanah dlm urine, tp sbb infection dh merebak, so adam admit kat sana...(sbb kat GH, sgt lambat utk check and dpt result..kena tunggu berbulan2 utk dpt result bila check apa2)
ezza sgt2 memerlukan sumbangan kita semua utk menampung kos perubatan adam...adam ni sakit thalasemia, rosak buah pinggang, cecair berlebihahan kat kepala...and mcm2 lg penyakit...

ni me copy paste some of latest status FB ezza last nite:

Adam sangt2 lemah... Suhu adam x mnurun...dh masukkn ubt supp.. Dn dh bg pccm... Namun trun skit..naik balik suhu... Sel Darah putih adam dh trlalu tingi..adam dah pucat sangt.. Ya allah..kau bantu lah aku ya allah.. Kau ringan kn kesakitan ank ku ya allah...

"Adam masih lemah... Suhu masih tingi... Result dlm kncing adam amat2 kritikal...nanah yg kluar punca dari efection akibat pundi brdarah dn efection dari buah pingang adam..ptut la adam mngadu sakit sgt buah pingang nye..."


jom menderma seikhlas hati...kalau tak mampu derma RM10, kita semua insya Allah mampu derma RM5 or RM1 kan...


note : Insya Allah, ari ni me plan nak gi visit adam jap..

3 comments:

anak Wan Salleh said...

insyaAllah suzi.. i tak boleh tengok budak2 sakit..

Tuan Juhaida said...

ya allah besarnya dugaan utk adik adam sekeluarga

Rizziela said...

Kesiannyer adik Adam. .Insyallah..Anti iklas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails