Monday, 2 December 2013

Cara-cara bajet kos untuk lunch

nowadays...serba serbi tak murah...semlm me singgah KFC sbb ariff nak mkn KFC--dia mkn fries ajer pun..then me noticed..kbykan mknn kat menu tu dh naik harga..cthnya regular whipped potato..now harga RM2.20...previously harga RM1.80 (i guess so)..

anyway....time lunch everyday...seboleh mungkin MZ cuba mkn kat mana2 cafe dlm UIA sbb kos masih dikira rendah ie student rate..so kira save cost utk lunch lah..tp kdg2 bila MZ kuar time lunch..mkn gak kat kat luar..so tak dapek nak bajet2 all the time..

ni harga mknn kat one of the food outlets kat faculty MZ keje...



kira murahlah kan..harga nasi ayam RM3.80 jer...sbb kalau kat luar, harga nasi ayam memang above RM5..and mee sup, mee kari etc semua harga RM2.50 jer :)

kalau beli milo ais pun, harga RM1.30 jer segelas :) tp most of the times MZ suka minum plain water jer...for health reason gaklah :)

uolls bajet lunch gak ker..

7 comments:

nadia farahida said...

murahnyaaaaaa kakkkk, dekat rumah nadia ni kedai makan, milo ais semuaaa dah RM2.30 T____T

Mama Idlan Irsyad said...

kt UPM ni tgk cafe la.. ada murah, ada mahal.. tapi kat Serdang, ada kedai makan yang lebih murah dari kat UPM ni..huhu.. 2 orang makan pun belum cecah 10 rgt... thats y hari2 saya n hubby p mkn situ instead makan kt dlm UPM..

Rai Ourkizuna said...

murahnya.. nasik ayam mmg tak dapat dah bawah rm5.. tapi ayam makin kecik.. hmpphh.. bawak bekal sendiri la jawabnya kalau nak jimat..

permatabiru said...

untunglah klu dpt rate student lg..:)

Tuan Juhaida said...

betul tu.skrg mmg susah nak cari barang yang masih maintain harga lama.sumer dah naik secara drastiknya.mmg kena buat bajet betul2 utk 2014 ni

Mama Zharfan said...

@nadia farahida : student rate ni :)

@mama idlan irsyad : lebih kurang gaklah dgn UIA..tgk cafe gak

@Rai Ourkizuna : yep..murah sbb student rate ni

@permata biru : untung..syukur :)

@Tuan Juhaida : memang kena bajet2 :/

Uni Aqilah said...

ye. saya pun makan kat cafe ofis je sebab nak jimat. takde dah lunch kat luar coz tau harganya memang mahal.
makan kat cafe ofis pun, tak order air pun. dah sudah makan, masuk ofis minum air masak sendiri. jimatlah sikit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails