Sunday, 22 December 2013

Tangguh tangguh nyaris2 burnt

alkisahnya..tgh tahun ari tu..me ada beli deal/vou utk buat photobook dari pixajoy...dh lupa berapa harga, rasanya around RM38 kot utk photobook worth RM80..

memang niat nak buat photobook pics cuti2 Sydney...tp me selalu tangguh2 sbbnya malas nak pilih pics...pics cuti2 Sydney ada dlm 600+ keping..so nak kena pilih mana yg sesuai/elok utk dimasukkan dlm photobook..biasanya me pilih 40 pics utk photobook 40 pages..letak dlm folder khas siap2..

me ingatkan vou tu expires end dec...tup2 me check last week..vou tu dh expired early dec!!! aisehh...terkujat lah me...risau kot2 burnt sbb dh expired...me pun email customer service pixajoy, request utk extend tarikh valid vou tu...syukur my request approved..dpt extension one month...so last nite gigih me menyiapkan my photobook ni..

mula2 kena download software, then upload pics dlm photobook wizard (senang dan cepat bila guna wizard ie auto fill)..then pilih background and set kan cover page dpn belakang..tu jer..then send order thru internet/online...total hours spent lebih kurang sejam lebih..tu pun me tak masukkan caption/description utk setiap pics..cuma letak tajuk photobook ajer :p



now excited menunggu my photobook ni..dah hampir 20 bijik kot my photobook collection ;)
happy sunday uolls!!

4 comments:

msredcheesecake said...

Teringan ank buat photobook... Tapi part nak oilih picca n edit tu yg kemalasan...adui...

mamaRIFQY said...

mujur la xburnt kak! kalo x sure nyesal kan?

Cik Puan Tqah said...

tqah kenal photobook dr blog mz la..hehehhee

.Edi.Jie. said...

salam akak.

saya pun sama jugak. Terlepas tarikh. Emel dan dorang extend. Happy. Buat dan dalam masa seminggu saya dapat. mula2 nak self pick up..so tak amik ko sdelivery..suddenly saya tukar nak suh deliver. Then dorang deliver without delivery cost. haha..best kan?

Outcome memang best!! nanti saya nak buat lagi ngan dorang. hehe

kalau free boleh blogwalking ke rumah saya..

olahbersama.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails