Thursday, 19 December 2013

Berat dah macam makcik2

amboi...lasernya mulut..tak de insurans kaa :p

me & adik2 me memang berhubung melalui group whatsup secara aktif (4 of us)..then dok diskus psl mcm2 benda...antaranya...psl nak lose weight..sbb semua dh kawin dan beranak pinak ..semua pun gain weight...adik lelaki dua2 gain weight sbb mkn sedap hati senang dh jd laki org kan :p


adik lelaki me...sedap2 jer mengata me..sbb me kata me nak lose weight and berat me dh memang kritikal (melepas paras 60kg)...dia kata, ha, bila berat lebih 60 kg tu memang standard utk makcik2 ajer berat badan mcm tu...ish ish ish...
me memang berazam --sempena thn baru 2014 yg akan tiba less than 2 weeks from now..me nak lose weight 10 kg utk dptkan berat ideal...sbb now semua bj mcm dh sendat--sgt tak besh :p

so me nak join gym..nak kena singgah tanya fees utk gym kat area SG ni..
tak maulah mkn produk2 sbb nak lose weight secara sihat ie exercise and balanced diet (no carbo/less carbo ie nasi)...me pernah diet time bujang2 ..memang me tahu cara2 nak berdiet dan lose weight effectively ni..

cuma bila dh ada anak ni..azam tak berapa kuat sbb byk distraction (alasan)--cth distraction...bila mr hubby ajak kuar mlm ie dia lapar so temankan dia mkn so me pun order gaklah wpun kononnya light meal tp still kira mkn waktu mlm lah gitu..a big NO NO kalau nak lose weight ;)

8 comments:

Aishah Megahasz said...

Ya, mari kita kuruskan badan bersama-sama. Azam Aishah pun nak betul2 kuruskan badan selepas pantang ni. Cayok Suzie!

Cik Anis said...

cik nis pun nak gak la..share la tips sikit hehe

Rizziela said...

samalalh..menacanak2 naik..tp relax ajer ...nanti dah x selesa baru diet :D

aimi said...

Hahaha kebetulan plk entry cm sama... Cm tau je sape suka ckp berat makcik2 tu hahaha...

Zura@Iwan said...

ya la kan
bkn sng nk lose weight ni
kdg2 msk utk anak.
kalau tk habis..kita yg habiskan..haha

Eliss Mie said...

mak eliss lagi slim dari eliss.mcm mana..huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Dalam suzz lma tak komen kt sini..my sis diet atkin..n impress sgt turun 10kg tawwww.. doc pun terkejut.. my sis jpa gyne dr hmiid arshad ..trying to concive.. my sis ada pcos..

Nafisa81 said...

cadangan : konsume garlic hai-o dan inum kopi mineral hai o. bukan untuk turunkan berat semata-mata...try google

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails