Friday, 27 December 2013

Solusi keluar dari bebanan hidup

sehari dua ni mcm 'panas' jer isu reset minda, solusi bebanan hidup..
easier said that done..uttering sweet words is easy..in fact everyone can say it...
but..realitinya...hanya those yg pernah hidup susah akan faham erti kesusahan..nilai setiap sen dan ringgit...

tak salah berfikiran positif...cuma isu ni jd sensitif dan hangat sbb kebanyakan kita memang rata2 golongan pertengahan yg merasai keperitan dan direct impact dgn isu kenaikan harga brg dan kos hidup yg asas (petrol, letrik, tol etc), one after another..sedangkan apparently golongan atasan/pemimpin tak berapa nampak usaha berjimat/mengikat perut...in that sense it's not fair..indeed

solusinya...kita usaha sehabis daya..rezeki ada di mana2..Insya Allah...


note : kita yg pilih pemimpin kita...so we are answerable for that..di sana nanti

7 comments:

Kak Rose said...

sangat setuju..."easier said than done" berfikiran positif saja tak kan mengubah keadaan yang semakin membebankan...

Rizziela said...

Peringatan bersama

dua malam lepas tersedar dlm jam 3am..tapi x buat solat apa2..amat2lah rugi...

Rai Ourkizuna said...

hanya mengharap dan terus berdoa pada Allah..selain dari berusaha nak memperbaiki hidup..

msredcheesecake said...

kalau terjaga malam, istighfar dan zikir kalau malas bangun...

anak Wan Salleh said...

tak boleh buat apa suzi.. bengang2 pun terpaksa jugak teruskan hidup

blog-tips-kurus said...

thanks sis..

tahajud tu berat, sebab tu byk pahalanya kan. :-)

LYAfrina said...

ermm.. apa nak dikatakan..
apa2 pon kt kna teruskan juga...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails