Friday, 13 December 2013

Dunia ini syurga bagi orang2 kaya

ptg semlm, me tertengok rancangan romantika..featuring fauziah ghous and her hubby..diaorg kan newly wed couple, so memang romantik habis lah this couple..

diaorg pegi honeymoon kat atas cruise..seriously..this is my golden dream yg belum tercapai..

yg amat menarik psl romantika this time...ialah psl RUMAH diaorg!! mcm istana!! sgt besar,  sgt luas, sgt cantik..perabot2 mewah, ada lift lagi tu!! ruang tamu pun ada byk dgn set perabot yg berbeza..halaman ruamh yg luas..dlm umah ada panggung wayang, ada set dining yg besar, dapur yg besar/luas...speechless mode!! berapa jutalah agaknya rumah suami Fauziah Ghous ni..siyes she's so lucky!

bestkan tgk kehidupan org2 kaya kat dunia ni..

gmbr hiasan


note : ramai di kalangan kita yg tak berpeluang merasa syurga dunia (rumah besar cthnya).....bersamalah kita work hard for jannah yg kekal abadi..tak dpt rumah besar kat dunia tak per..tapi kita kena berusaha utk rumah besar dlm syurga abadi di sana..amiin

8 comments:

Nur-nba said...

Setuju dengan nota akhir dlm entri ni..

Gieyana said...

kaya pon adalah ujian utk dorang kan..x per ler dgn apa yg kita ada..sentiasa bsyukur dgn apa yg sy ada..:)

msredcheesecake said...

syurga dunia ni tak seindah mana pun kan?

MissNadia said...

selalunya kesenangan tu dari usaha semasa susah.. jom kita sama-sama berusaha untuk kesenangan dunia dan akhirat :D

Tuan Juhaida said...

betul tu.setuju dgn paragraph yg last tu...in sha allah moga disana kita berpeluang dapat syurga yg abadi

Leney said...

Tapi you pun dalam golongan orang-orang senang juga.

YanaHime said...

Tak salah klu kita kaya. Yg penting cara kita gunakan kekayaan tu. Klu guna ke jalan yg salah, tentula balasan pun x elok. Jadi kaya untuk bantu mereka yg susah, itu yg terbaik

Mama Zharfan said...

@nur-Nba : :)

@gieyana : so true

@mrredcheesecake : indah tapi fana ajer..tak kekal

@miss nadia : insya Allah

@tuan Juhaida : amiin

@leney : me golongan pertengahan..syukur dgn apa jua nikmatNya..kalau kita rasa kita miskin..ada ramai lagi org yg lebih miskin kan..

@Yana Hime : agree :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails