Monday, 30 December 2013

Demi zuriat yang ditunggu2

setiap kali me call my mom kat kg, mcm2 yg weolls borakkan...my mom biasanya akan share mcm2 citer ..apa2 yg terjadi kat kg..psl anak org tu anak org ni kawin lah..psl org tu org ni meninggal lah etc etc

alkisahnya...one of my cousins...dh lama kawin..tp rahimnya ada prob ie rahim lemah..bukan tak fertile tapi rahim tak dpt nak hold baby kekdahnya...
so far dh dua kali miscarriage masa baby in womb lebih kurang 5 bulan...
dia ada amik anak angkat, dh 3 thn kot usia her adopted son...
and now she's pregnant again.... so atas nasihat doctor..dia kena rest and limitkan pergerakan ie kena byk baring jer.....so dia pun amik unpaid leave for 5 months ie sehingga baby kuar...now dh 3 months plus rasanya usia baby in her womb...
demi seorang zuriat yg dinanti2..berkorban apa saja..nasib baik dia keje gomen..so bolehlah amik unpaid leave..


ujian hidup masing2..ada org senang jer dpt baby..ie tak byk prob...one after another...ada org bunting pelamin...ada yg kena tunggu few months or few years sblm dpt 1st baby...

ada org dpt baby sorang then terus tak dpt2 dah...cthnya my eldest sister..anak sorang jer...me ada terbaca kat artikel...those yg hanya dpt anak sorang ni..disebabkan 'kemandulan sekunder' ie infertility slps 1st pregnancy...wallahua'lam...semuanya rezeki dariNya..

happy monday uolls!! isnin terakhir thn 2013..

2 comments:

Norfadhilah Abu Hassan said...

Allah br dugaan kt kita tak sama kan..

zacky786 said...

wooo . supaya da di rancang oleh ALLAH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails