Monday, 29 April 2013

Dua soalan cepu emas bagi seorang wanita

rasanya kebykan wanita agak sensitif bila ditanya tentang dua perkara

(1) berat
(2) umur


wpun tak semua, tapi kebyknnya lah ....esp those yg gain weight lps kawin/beranak-pinak (errr mcm me :p)
beruntunglah golongan minority ie yg maintain slim or kurus cekeding wpun mkn bagai nak rak..statement berbaur jeles :p

umur...
emmm me tak de lah sensitif bab2 umur ni..age is just a number ajer pun..takkan forever nak static kan umur tu...
cuma bila let's  say somebody (a friend but not so close fren) yg tak tau umur sebenar me..dia sgt thoughtful wish my bday and then tanya bday yg ke berapa ni...so me mcm segan ler plak nak ckp umur me :p tak tau naper..dia sibuk dok teka2 umur me adoyai :p
so beruntunglah those yg maintain baby face (cth paling mudah nora danish) and beruntunglah mereka yg petite ie tubuh kecik sbb akan nampak awet muda gitu

note : syukur alhamdulillah --for what i am today..

9 comments:

Batu Adventure said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Nafisa81 said...

kawan tak rapat takpe...kalau en hubby yang tanya "yang, ni birthday u yg ke berapa ye??"

mama maman aka yana said...

sama.. jelez ngan org kurus2 nih.. :)

mamaRIFQY said...

untung sape yang kecik molek....umur 30+++ pon tak macam 30++++...kan untung?? daku yang besarr ni..huhu.....naseb la badann..kikiki

CeqGu said...

hurmmm bila baca entry ni, cikgu jeling cermin depan cikgu ni (pecah rahsia kak jemah berbelog depan cermin)....cikgu kurus jer tapi gendut tali kecapi, rupa pulak macam orang tua....hurmmm malu pulak nak jalan sebelah suami sendiri. orang selalu kata suami cikgu nampak muda dari usia..........alahaiiii tercabar denn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hari ne ila rasa sangat gemuk suzz.. ila rasa tak larat nak jalan..

Mak Wardah said...

Salam Kenal. Memang sensitif tapi syukur dgn apa yg Allah bag.

Chekgu Azrine said...

saya ok je MZ..klu gemuk pun ngaku je berat dah berapa..umur xyah nak rahsia sgt..sb kata angka je kan..hehe

Wan Amira said...

waa i tak ade kedua2nya.. comel je huhu :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails