Tuesday, 16 April 2013

Mengintai dari laptop usang

intai2 apa yer..

godek2 info psl SYDNEY daaaa...sbb curious nak tau...apa yg menarik kat sydney....yg dlm otak me...ada opera house, ada koala heehhehehe


and kena check cuaca/suhu/musim gak wpun sydney tak de snow, tapi mild winter jun, july aug...kiranya paling nyaman kot utk jln2 sight seeing ni...nak kena tanya my sis sbb dia study kat adelaide..and my BFF ezna pun dh 2 kali pegi cuti2 OZ ni..
 nak kena cari tempat makan halal plak...later lah :)
 

8 comments:

Hanim said...

Sydney best utk vacation especially sydney harbour area circular quay tu, ada bnyk private boat. Kalau pegi waktu mlm, sgt best....so so romantic, angin bertiup sejuk, lampu2 gemerlapan...scenery sgt indah...mmg terbaek la. kalau murah rezeki, mmg nk pegi lagi sekali.

Edy Zaidi said...

masa me pegi sydney dulu, agensi sini dah deal dengan tour companies kat sana (eg: APT, GrayLine & AATkings), so everyday tour company ni akan fetch kita depan hotel (naik bas), dieorg sngt pentingkan masa..lambat sikit dieorg tinggalkan...sbb dieorg akan fetch group lain pulak kat hotel lain..

tempat yang best me sempat pergi kat sydney;

1.Featherdale Wildlife Park & Australian Reptile Park(mmg g sydney g tengok kangaroo/koala/wombat je la)
2. katoomba.. a bit jauh from sydney. kat sini ada batu 3 sisters...sngt2 sejuk...try naik Scenic Railway, Scenic Cableway, Scenic Skyway
3. cruise untuk Dolphin watcher dgn Whale watcher @ port stephens
4. try sandboarding @ port stephens...best!
5. city tour (yg ni xsempat nak round sngt sbb xmasuk dlm itinerary...nasib ada member kat sana yg bawak malam kiteorg sampai)


apa2pun have fun :)

mamaRIFQY said...

bestnyer dapat cuti2 free kan?? hasil mng contest...

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnyaaaaaaaaa

Hazmin said...

Fuh.. Bestnya dapat bercuti ke sydney.. Bila la merasa ni.

Ezna said...

http://www.halalsquare.com.au/ (nak survey Halal Food). Sydney sejuk la pada Gold Coast. Me dulu pegi Perth masa winter syok la jenjalan sebab nyaman je. :-) Harbour near Opera House namanya Darling Harbour. Femes gak ni.

Selain pada tu tengok permandangan di Blue Mountain. Ada rock formation nama 3 sisters http://www.bluemts.com.au/info/thingstodo/threesisters/

ADEEYA said...

bestnyaaa

Nana said...

bestnya nak g sydney
sy klw g sydney agaknye kena tgu mng mcm mz juga la heehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails