Wednesday, 3 April 2013

Mahalnya insurans kereta :(

insurans my satria akan expire tgh bln ni...my 1st car (now hubby guna utk commute pegi keje)..all this while memang me guna UniAsia (sbb dulu masa keje UOB, staff UOB dpt diskaun kalau guna Uniasia..)

me biasanya call ajer utk renew then pay guna credit card..
then pg semlm me call Uni Asia..kira punya kira..insurans keta me yg Uniasia quote ialah RM400+..adoyai...me ingatkan around RM200+ ajer sbb my satria dh nak masuk 11 thn pun usianya (beli thn 2002)...

then me pun decide utk compare dgn company insurans yg lain...yg terlintas kat otak me ialah motortakaful (under etiqa)...sbb ada few times me dpt email promo psl motor takaful ni


the best part..boleh calculate online and byr online...syukur sbb total payable RM284 ajer...dh save byk tu kalau nak compare dgn uniasia!!
me dh buat payment pun guna credit card, so insurans policy akan dihantar in 2 weeks time. DONE :)

now nak kena renew road tax plak--me tau boleh renew online tapi me suka renew kat post office ajer :)


3 comments:

Nafisa81 said...

sekarang serba serbinya mahal. :-(

juelee said...

saya mmg guna etiqa takaful je kak.. mudah.. aritu kete arwah ayah ilang claim lepas sebulan etiqa dah bg offer letter.. cepat sangat proses die.. klu insurans lain boleh sampai 6 months...

AyuArjuna BiGoshh said...

skrg semua benda mahal la suzz huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails