Monday, 15 April 2013

I love u with all my heart & soul | and u'll always be my lil baby

he's my 'phd baby', as he was born while i was in the midst of doing my phd..

ahmad ariff shah...nama pilihan my mom..ariff maksudnya yg bijak pandai, yg knowledgeable..shah sbb my mom suka nama shah...asalnya nak letak nama zhariff nak bagi rhyming dgn zharfan, tapi my mom tak setuju, sbb zharif maksudnya yg kelakar..so ariff is better katanya..so the priviledge is given to my mom :) after all my mom yg jaga me dgn penuh kasih sayang sepanjang masa berpantang for both my boys...i was really pampered semasa berpantang..

my late dad passed away semasa ariff genap 60 hari (2 bln)..my dad sempat buat majlis cukur jambul utk ariff (me ada simpan video :( dan itulah majlis terakhir dlm hidup my dad sebelum beliau demam, masuk wad, koma and passed away..so ariff tak sempat kenal tok ayah and my zharfan selalu citer psl tok ayah kat ariff...:(

enough of sad story..
 
ari ni 15 april , genaplah usia ariff 4 tahun..anak bongsu me...pelengkap cinta me & mr hubby, teman utk zharfan yg sgt2 inginkan adik...penghibur dlm keluarga kami..ariff lambat mesra dgn strangers..tapi with us..ariff sgt talkative...'byk mulut' suka tanya mcm2 perkara...now dh pandai hafal mcm2 doa..belajar mengira dlm bahasa arab...byk gak dia belajar kat IIUM educare..tapi ariff memang sgt manja, knowing that he's anak bongsu dlm family...may be me yg lebih2 manjakan ariff gak kot..

so sbb ari ni weekday ie papa mama keje and zharfan sekolah, so weolls beli kek bday semlm and snap2 pics..utk kenangan kami semua pada masa hadapan, and bila ariff besar nanti (moga2 blog ni masih wujud..)

to my lil baby..ahmad ariff shah...
thanks for coming into my life..
mama doakan agar ariff sihat selalu, 
jadi anak yg qurratu a'yun...
jadi anak soleh, 
jadi adik yg baik utk abg zharfan..
berjaya dlm hidup dunia akhirat...
semoga family kecik kita akan sentiasa bersama di dunia juga di syurga..
amiin ya rabbal alamin...

me nak tepek pics ni..

bday boy dgn kek pilihan sendiri..choc banana kek
 dh besar dh my lil boy ni...time really flies..

kek simple ajer ni..

oh yeah..i'm four years old!!!

abg yg sgt sayangkan adik

kiss for adik..semoga kasih abang-adik akan kekal hingga hujung nyawa..amiin

4 hearts..one love --muka kami semua seiras tak?...

yesszaaa kami dh pasang lilin

sengaja pakai bj yg ada tema itam...kira black and red..tapi bj ariff black & green la plak ;) ..zharfan wpun tembam tapi nampak lesung pipit bila senyum over tu..

abg suap kek utk adik

papa tolong ariff potong kek

ariff dh tau erti bday so beria2 dia tiup lilin :) :)

11 comments:

mamaRIFQY said...

wah besday ariff ye ! hepi besday dear arif. moga jadi anak yang soleh pd mama ngan papa! amin ya rabbal alamin

Nurulhuda Abdul Latip said...

Happy Birthday Ariff...

εïзmummyHazaεïз said...

happy birthday cutiey ariff... Moga impian mama tercapai... muahh dr aunty haza yek

Jue said...

~Eppy Besday little arif..moga jd anak yg soleh..amin3~

AyuArjuna BiGoshh said...

hepi besday lil ariff

Sidratul Muntaha said...

hb ariff
sonok nengok abg dia amik dia kat educare petang2..
mulut pot pet pot pet je berckp

Eliss Mie said...

happy bday ariff :) kejap jer masa berlalu kan. semoga jadik anak yang soleh :)

Nana said...

hpi bday ariff
mia blom ptg kek lagi ni hehe

Hanim said...

Comey pulak budak pemalu tu pakai topi besday. Pan maintain hensem walaupun dh makin tembam.

ayu zarina said...

sama zodiak ngan ayyunie ni...rasanya lah...so perangai pun lebih kurang sama jer ngan ayyunie...depan org malu2, control2 gitu, dengan kita mak ayah, bukan main talkative lagi..

Anyway happy birthday Little boy!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eh tak sangka suzz nak letak nama zarif.. suzz perasan tak ila pakai nama zarief sbg nama pena..sbb nama tue adalah nama yg ila nak letak utk arief sebanarnya tapi hsbd tak setuju.. ye maksud zarief selalu tersenyum ketawa kelakar etc etc.. ila mmg harap anak2 sentiasa jadi anak yg ceria.. so anak yg ketiga ne harap sangat dapat namakan zarief.. full name asyraf zarief.. harapnya dapatla nak letak nama tue

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails