Friday, 14 November 2014

Entry santai | monopod-selfie-cermin

entry santai di pagi jumaat yg penuh barakah..

wpun dh lama trend guna monopod ni meletus dan merebak..me tak de lah terbuka hati nak beli pun :p one of the reasons, me tak berapa gemar berselfie and then post kat public view avenue (like fb or insta)..tp sbb benda ni kan trend a.k.a virus..kebal2 pun lama2 berjangkit gak sedikit sebanyak..
finally..TERbeli gak..beli online jer..lom try pun..err tak sure reti guna ker tak ni..kena mintak tlg mr hubby kalau benda2 technical ni ;)


ok, tak mau citer psl monopod..

oh yeah...it's good to look good and feel good..making ourself presentable kan..



kat umah me tak de cermin panjang..ada cermin bentuk square dan separa panjang ajer..so tak leh nak selfie and share kat wasup my adik beradik....me & my 3 adik2 share almost every single things via wasup...adik me kat penang suka berselfie sblm gi keje ie tunjuk dia pakai bj apa utk gi keje ..me plak selfie muka dan tudung ajer dlm keta hahah tp utk tatapan kami ber4 ajerlah..tak de nya nak post kat FB ke apa kan..

anyway, terjumpa port selfie baeekkkk punya kat staff common room..so bolehlah me selfie full figure utk tatapan adik2 me :p (iyolah tu)...and terasa nak tepek kat blog (very rare ni--dtg angin pus2 ker apa)..kebetulan pakai my fav outfit ie blouse dan long skirt brand FYI..siyes puas ati pakai bj kegemaran kan..
opss...berat badan masih 60+ kg ni..lom berjaya nak jdkan angka 5X kg..alahai MZ..tak kuat semangat nak crash diet mcm time bujang2 dolo2


apa2 pun MZ sentiasa bersyukur atas nikmat kesihatan dan kegembiraan yg dilimpahi oleh Yang Esa

salam jumaat al-mubarak

5 comments:

mama tisya said...

ada monopod senang nk selfie kalo ngan family tk pyh soh org amik kn...slamat menggunakan monopod...selfie kt cermin pjg tu best sbb bole nmpk full ootd...kita tk brp reti sgt yg cermin pjg tu tp ada kwn bole dikatakan ari2 die selfie dpn cermin...suka tgk ootd die

eima said...

satu bodi tayang kat adek bradek kan .... hebat ... syoknye klu ade adik bradik pompuan ...

Cik Puan Tqah said...

tp mz nampak kurus dr dulu la..razeen still bfeed ke mz?

Chekgu Azrine said...

Lawa mz...

εïзmummyHazaεïз said...

Still cun la mz....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails