Thursday, 20 November 2014

Langkah bijak | Jual2 then beli

langkah bijak??bijaklah sgt :p...
time sblm preggy dan awal2 preggy..MZ ada beli beberapa psg wedges (yg cun pada mata MZ)..then sbb preggy so tak berapa comfy pakai wedges yg agak tingi so simpan jer dlm almari kasut..sempatlah pakai sekali dua..

then lps bersalin..kaki jd mengembang..naik/tambah satu size..so koleksi wedges2 MZ..takkan nak buat tukun plak kan..so gigih ads dan jual murah2 kat FB group...ramaiiii yg berminat nak beli sbb MZ jual murah2 jer..around RM15-RM20 jer sepsg..pdhal masa baru beli, harga around RM80 sepsg..nama lg pun items preloved kan..takkan nak jual mahal2 plak..wpun preloved tp condition tip top sbb pakai sekali dua jer..tu yg MZ berani jual tu...

so akhirnya berjaya jual 4 or 5 psg wedges preloved(kebanyakan brand crocodile & nautifit beli kata aeon ajer)...so dh kurang la koleksi kasut MZ..so TERpaksalah beli yg lain kan sbb bosan kalau pakai yg sama everyday...

so sempatlah singgah AEON AU2 last week..so dh beli pun sepsg wedges baru..brand NYC..harga standard jer bwh RM100 (RM79.00)...universal kaler jer ie dark brown..bkn pinky2...tp sgt comfy and cantik di kaki (taste MZ ler)



rasa nak beli wedges pinky2...nanti ada masa nak usha2 ;)

8 comments:

aIEn said...

comel wedges baru tu. aien pun ade beli 1 wedges timberland. beli masa tgh preggy ni tp mcm x sesuai plak nk pkai time skrng ni...huhu xth la blh pkai ke x lpas bsalin nnt..adakah aien akak jual preloved jgk nnt =p

Salina@IbuAqil said...

Cantik kasutnya...
Elok lagi.. ;D
Mmg nampak selesa kasut mcm ni kan sis.. :)

Chekgu Azrine said...

cantik..

AMIIZAA said...

salams ptg khamis MZ....

Nafisa81 said...

Oh..wedges ye namanya...saya panggil semua pun sandals.. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

isk banyak baju boleh letgo nie.. terutama dress amana time kecik .. nak jual gaklah haha

εïзmummyHazaεïз said...

Mmg langkah bijak.. Hehehe

Ezna said...

AWWW baru rembat sneakers pinky pinky. Pink belacan gitewww :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails