Monday, 24 November 2014

Terpaksa jua pegi hospital

my lil razeen dh 5 hari batuk2 dan selsema..dh bwk pegi panel klinik tp tak de kesan (dpt ubat drop dlm idung jer)--baby kecik memang tak leh amik apa2 ubat mkn pun..

and it got worse masa ari jumaat ptg tu, dlm setengah jam ptg jumaat tu razeen batuk2 non stop sambil nangis non stop..panik sgt2 me sbb dia jrg nangis non stop gitu...
so me call KPJ Ampang Putri utk buat appointment dgn paed..tp tak pyh katanya, just walk in..lg pun razeen lom ada file..kena register dulu



so pg sabtu tu..sblm 8.30 pg me and 3 kids dh terpacak dpn opis dr nomee..so dptlah no 1...dekat2 pukul 10 doc sampai...
kena buat neb dan physio (sedut kahak)..doc suggest admit sbb nak buat few times neb dan pyhsio..me agreed tp rupa2nya ada prob dgn insurance utk razeen (me dh register tp nama tercicir tak de dlm database..so kena re register ari ni kat UIA..leceh sungguh)
so tak jd admit..byr sbg outpatient ajer...melayang gaklah RM233 bilnya..apa sajer utk kesihatan my baby kan...my zharfan pernah mengalami penyakit yg sama masa dia 7 bln..so dh boleh expect prosedur tu..memang sedih dan seksa tgk time kena tepuk2 dan sedut kahak tu..nampak sakit my razeen :(

syukur alhamdulillah...now razeen dh getting better...tinggal sikit2 jer batuk nya tu :)

razeen yg bulattt ni pic minggu lps time sblm batuk2 teruk


salam hari isnin

3 comments:

Ezna said...

Moga cepat sembuh lil razeen ;)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam MZ,
moga baby cepat sembuh
InsyaAllah AMIN

nurul amalina said...

comelnyerrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails