Tuesday, 25 November 2014

Tak kenal maka tak chenta - SEQY? | Tips kulit sekata & presentable

being presentable is important utk kaum hawa, tak kisahlah yg berkerjaya or surirumah..kena nampak kemas berseri2 utk diri sendiri kalau bkn utk si dia arjuna hati pun kan..tak maulah nampak comot or pucat tak bermaya..sbb jd hilang confidence--nak masak or lepak2 kat umah pun kena cantik2 and wangi2 gitu ;)

MZ jenis yg pakai liquid foundation, pemakai tegar gitu..dh lama menggunakan brand Loreal, sejak MZ kat universiti lagi.kiranya dh lama MZ guna Loreal.....
tp last 3 weeks, MZ telah diberi peluang utk mencuba BB cream brand SEQY BEAUTY...mula2 tu...tak confident jugak sbb brand ni mcm baru jer..
tp 1st impression bila tgk botol BB cream ni... emmm mcm menarik jerrr!!!!--botolnya kurus slim kaler silver..convenient & handy utk letak atas meja solek or letak dlm handbag pun..




anyway..BB cream tu apa benda yer???

ni sedikit info..

BB cream stands for blemish balmblemish basebeblesh balm, and in Western markets, beauty balm. BB cream is promoted as an all-in-one facial cosmetic product to replace serum, moisturizer, primer, foundation and sunblock. It can be worn alone as a tinted moisturizer, over serum and moisturizer as a regular foundation, and under powder, depending on the desired amount of coverage
pstt jgn tak tahu yer..selain BB cream..ada jugak benda yg kita panggil CC cream dan DD cream..alahai mcm2 huruf plak..cute gitu...info



so MZ telah menggunakan SEQY BB cream ni selama 3 minggu so far and ternyata sgt serasi dgn kulit muka MZ ..kulit MZ jenis normal and kdg2 sedikit oily kat T zone and kat pipi plak mcm kering/sedikit menggelupas kdg2..bila pakai SEQY ni kulit nampak sekata dan ala2 mulus gitu :P

so nilah hasilnya ..everyday pakai SEQY ni...ni pic tanpa edit..snap selfie guna S4..abaikan my pandora tu hahhah dh namanya pandora lover kan..selfie pun kena ada pandora..oh yer..tudung tu fareeda ori --suka pakai sbb comfy


my personal experience-->>SEQY bb cream ni..sgt senang disapu dan diratakan ke kulit muka..cepat jer absorb, texturnya ringan dan lembut so nampak natural tak nampak bertempek2 mcm opera cino :p...time nak cepat2 or time rushing2 pun tak de prob...siyes puas ati!!



kalau uolls berminat nak try SEQY bb cream ni..bolehlah contact my fren..nama kak aya (rohaya)...
boleh wasup kak aya -->> 017-3416762 or via instagram pun boleh (rohaya_yusof)...rancak gak kak aya jual2 products ni :) kak aya ni baik  sweet frenly peramah orgnya (pujian tulus ikhlas)..uolls nak COD pun boleh..area batu caves/selayang... note: Seqy Beauty ni merupakan bisnes kepunyaan blogger Sepet@Zuhana



so berapa harga SEQY bb cream ni?? 
RM55 SM, RM 60 SS--berbaloi2 sbb tahan lama...me just guna 2 drops/2x pump out/press out jer..memang ngam2 rata seluruh muka...so satu botol tu Insya Allah tahan 2-3 bulan :) unless kalau pakai byk2 kali everyday..me pakai sekali jer ie time pagi2 sebeleum kuar keje...

produk bumiputera pun setanding jer dgn product import --me boleh compare sbb me pakai  product brand Loreal dan Elizabeth Arden..siyes puas ati dgn SEQY bb cream ni :)

cute plak tagline hashtag kat IG kak aya tu.. #terlajakcantik
happy tuesday uolls!!

5 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

sekarang ni semua terlajak terlajak.. :)

AMIIZAA said...

cantik gebu gebasss:)

Chekgu Azrine said...

Tula ada planning nk bli nih...huhuh

me suya said...

clap2...suka jugak.. previously suya pakai elizabeth arden n now try seqy ni dan rasa ok plak.. bleh wat gilir2 tuk pakai harian :)

akish ali said...

wahhh....BBC ni mmg super osem....utk Skudai JB meh reroger 0182777794

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails