Thursday, 13 November 2014

sehidup semati

mr hubby dpt call from her sister kat kg, telling him that their jiran belakang rumah meninggal dunia..jiran ni bekas imam kat kg tu..dh tua (senile)..kiranya sakit tua..and he passed away few hours after his wife meninggal kat wad sbb sakit kanser..kiranya meninggal hari yg sama tp selang few hours jer..mr hubby kata time kecik2 jiran ni tlg jaga dia...so dia agak terkesan dgn berita kematian tu..

emmm...bab2 mati ni..sedey... :'( ..perpisahan abadi di dunia fana...
mati itu pasti..sudah tertulis di azali..cuma kes jiran mr hubby ni...kebetulan matinya bersama2 ie pd hari yg sama...
my hubby ada plak tanya me soalan yg sedikit kelakar (err kelakar ker)..ie lps dia citer kat me psl berita kematian jirannya tu..mr hubby kata..ada tak amalan/bacaan surah2 ke doa ke utk mati bersama2..ngeh ngeh ngeh..lawak gaklah soalan tu..me jwb, mati kita dh tersurat di mana bila dan bagaimana cuma kita jer yg tak tahu..

salam hari khamis..keje byk nak kena buat..syukur ada keje :) alhamdulillah

3 comments:

AMIIZAA said...

beruntungnya sehidup semati, alfatihah buat arwah pakcik dan makcik yg meninggal....

εïзmummyHazaεïз said...

Innalillah... Al-Fatihah buat arwah... Berpisah mati mmg sedih..

Ezna said...

al fatihah. Err soalan tu sangat serius tu suzz :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails