Friday, 7 November 2014

I was so 'fat'..

fat a.k.a gemuk (or tembun, bulat, kembang dan apa2 yg sewaktu dgnnya) adalah perkataan yg sensitif bagi majoriti kaum hawa (kecuali yg memang dilahirkan kurus dan maintain kurus even beranak pinak or mkn tanpa control--tu lain keslah yer)

back to the 'fat' issue...o yess...time preggy ari tu of courselah MZ naik berat bdn, gain weight kaw2 punya, berat beberapa jam sebelum deliver tu ialah 77kg! fuhhhh..
of courselah muka boolattt dan sembab ajer..ada my sis snap pic time me kat dlm labour room..bila i tgk muka sendiri..opppsss memang tembun yg amat, plus sembab..

then bersalin, then berpantang..sbb dok kampung kan..45 hari me dok dgn my mom..
then balik dok KL (sbb my zharfan sek),  tp me tak masuk opis..abis maternity leave 3 bln..masuk opis balik..
ramaiii my colleague yg tegur..wahhh dh slim balik :p :p
sebenarnya me tak delah slim pun..cuma back to pre-pregnancy weight jer pun :p, tp syukurlah at least dpt jugak back to normal weight..
masih berharap dpt lost few more kilos tp tak kuat azam ..time berpantang boleh plak jaga mkn ala2 crash diet gitu..sbb dok dgn mak so disiplin tinggi gitu

tak de plak pic full figure yg latest..pic selfie ajerlah yer..pic 3 hari lps

oklah, salam jumaat al mubarak..moga2 ada berita baik hari ini dan hari2 mendatang utk kita semua amiin..

4 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

Cun... Haza paling byk naik mase preggy 79 tapi xmau turun2 pulak.. Huhuhu

Ann Ishak said...

haah la MZ nampak kurus je :)

Ezna said...

Macam lagi kurus Dari yang biasa jer...

Ayu azmir said...

Chaiyok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails