Saturday, 29 May 2010

Ada apa dgn 'comping'

Comping/comper/competition/contest/giveaway...what's so fun about them???

Some people are contest junkies (that includes me i guess)... while others find them a waste of time, feeling they will never win.

Then there is the occasional player or blogger (that also includes me :p)who takes a chance with Lady Luck...in lucky draw based contest or giveaway..

The truth is ..some contests do provide a reasonable chance at winning prizes or money, such as those based on skill or creativity, especially those at nationwide level... Even contests based solely on luck are winnable - that goes without saying!

so ada apa dgn contest?

winning contests would realize some of ur golden dreams, make ur dreams come true...
some of my comper frens have the chance of travel worlwide...all via contests, enjoying holiday abroad- FOC...all are possible via contests..


As for myself...so far sekali je menang holiday to Bali, tu pun me cancel last minute, convert to holiday to Langkawi...the rest are all hotel vouchers or vacation package in Msia...

the truth is...me selalu cuti2 msia, tp FOC - all because..me won contests...the best part, dpt stay kat hotel2 yg best like 5-star hotels...free tu...
kalau me congak2 balik, since me join contests in year 2005 until now, me can say about 80% of my cuti2 msia is FOC -hasil menang contests...

the amusing part...bila menang contest, me siap pass2 some of the winnings to my family members....like free vacation in Langkawi, me bwk my mom sekali...me selalu jer bwk all my family ie my siblings pegi cuti2 FOC ni, seronok share fun sama2...kalau me tak sempat, me pass to them jer all the hotel vouchers...so in return, they all are very supportive when it comes to contests ni...sbb boleh share2 kalau me menang :p


and the most significant part of me being a contest enthusiast is...me dpt few good friends, in fact dpt one best fren...just because we share the same passion(we share a lot in common other than contest stuff)...it's a real blessing....sbb me tak ramai close frens...yg betul2 satu kepala...


the bottom line/message of this entry : 
to motivate myself and my blogger frens yg berminat dgn contests to keep trying on winning big bigger biggest...:) contests ni salah satu punca rezeki jugak...esp for those coming from middle income class/earner like me...lain la kalau taraf millionaire, tak pyh susah payah terhegeh2 nak join contest kan :p

12 comments:

Nia said...

Remember the Guess Watches@FB contest? I masuk pun sebab baca pasal contest tu dari blog u. I ade few times jgk komen kat blog u..tapi u tak perasan kot. Alhamdulillah menang jugak jam tu. hehe..thanks sebab sudi berkongsi info ya.

♥MAMA♥ said...

yup! setuju sesangat ngn apa yg u ckpkn tu suzie..it's not just bcoz kite sesaje suke2 join contest semata2 kn,huhuu..caiyok caiyok! ;-)

DrSinga said...

ada orang memang selalu lucky kan...
kita tak pernah menang... lucky draw pun dapat mineral water je...hehehe...

Cik Amy Sensei said...

salam mama zharfan...

terima kasih sudi berkunjung ke blog saya...

moga bahagia di sana dan salam perkenalan dari saya...selalula kite saling menjengah ekk...ehehehe....selamat bercutiiii..

Nazz@Purple said...

=)betoi tu..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

waahhhh nie namanya org yang bertuah.. sampai 80% daapt percutian percuma... tahniah kak...

follow akak yeee...
nak ambil tuah sedikit.. hehehehe

nadz said...

Assallamualaikum mama zharfan,

susunan blog yang cantik. terpegun mama nadz.

Reseki Allah beri dalam pelbagai rupa..alhamdulillah.

Anonymous said...

salam...
bertuah la u selalu menang contest.
I ni mmg liat nak menang apa2 pun... lucky draw pun susah nak dapat...

mama zharfan said...

@Nia : congrats for winning the Guess watch!! best kan jam tu..me pakai ke sana ke mari...sbb me amik kaler pink ie my fav kaler..u punya kaler apa Nia?

@Mama : yup yup betul tu!!

@DrSinga : lucky draw me pun jrg benor lucky nyer :p ada la few times :p

@Cik Amy Sensei : tq sbb sudi jenguk :)

@Nazz -puprle : ) :)

@Mimie : tq sbb sudi singgah and tqvm sudi jd follower blog i yg tak seberapa ni ;)

@nadz : thanks for the sweet words...really appreciate that :)

@fa10 : terus cuba & cuba mesti akan menang suatu hari nanti!!

AyuArjuna BiGoshh said...

yup yup...i kenal u sebab minat dan hobi yang sama walaupin kita di institusi yang sama...syukur sangat... :)

mama zharfan said...

Ayu : yup...me syukur sgt kenal u..kita memang ada chemistry..me selalu excited tgk u menang memanjang...tak kira kecik besar..winning streak non-stop :) :)

anin said...

bestnye kak suzz menang percutian...
anin ni baru je berkecimpung.. menang hamper jusco dan uO je penah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails