Monday, 31 May 2010

If I were to be blessed with a baby..girl...

A baby girl is a treasure rare;
A sweet pink angel, a little doll,
Nothing else can quite compare.

Me still considering and giving a deep, zillion thought...whether I have all the guts, courage, strength to have another lil angel in our family...last time when I have my lil Ariff...rasa mcm nak tutup kedai dh...especially when my dad passed away last year...coz I memang berpantang at my parents' home, and dijaga tatang sepenuhnya oleh both my mom & dad...so now my dad dh tak ada...saper plak nak jaga if i were to have another baby...in few years to come..of course not now..coz my PhD mission is yet to be accomplised..and my lil Ariff is kecik benor lg...nak bagi dia bermanja puas2 like his elder brother Zharfan (their gap is 4 years)

but on the other hand...the clock is ticking..
me getting older, kalau jauh sgt gap, nanti larat ke me nak push bila give birth nanti..and the older the mother the higher is the risk kan...

indeed..the joy of having a lil baby is simply awesome...me seronok sgt baca pengalaman bersalin my good fren ayu..her 5th child ie her 2nd girl infamily....and she did it without 'stitch'..at all!!! that's an amazing achievement!!

pic my fren ayu yg sgt cool, posing with her pride & joy... lps bersalin :) :) geramnye tgk baby kecik tu...rasa nak cium cium cium :p

and me suka sgt tgk my best fren ezna, ke sana ke mari with her only princess dania...

me suka sgt tgk pic dania ni..ni latest pic...posing for barbie model contest...good luck sweetie! 

dania & my Zharfan masa hari raya last year (ni ezna menang contest BOH, dpt cash RM3k :)

the funny part, me suka survey2 bj baby girl and all girly stuff, sbb fashion + kaler sgt byk choice, even though me tak de baby girl pun..and anak2 sedare me yg kecik pun all 'boys' :p


the bottom line : wait & see...kalau me terbuka hati nak try to conceive...(me now on family planning me pakai Implanon which will last till Jan 2013...) may be me akan try for a girl in 2013...kalau ada rezeki nak dpt girl lah :) :) kalau tak de genetic girl for me & hubby pun tak pe...itu semua Qada' dan Qadar kan...yg penting my 2 boys sihat sejahtera berjaya dunia akhirat...as I do pray in my 5 times prayers...every day..Amiin..
-->Mr Hubby lagilah supportive...he said, tak pe kalau me dh tak larat nak preggy...he is ok kalau we wanna adopt a baby girl pun...as sporting as usual my hubby ni..

11 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz..takpe suzz your 2 little boys dah menceriakan hari2 u...well 2013...ada 3 tahun lg...klu ada rezeki insyaAllah..pasti yg dtg semua yg terbaik... i ni lagila...bilalah nak concentrate sepenuh raga dgn phd...my hubby dah bising dah... :P

Lady of Leisure said...

insyaAllah akan ada rezeki for baby girl..
:)

aimi shaniza said...

insyaAllah, ada rezeki baby girl utk kak lah nnti :) sama2 kita doa ye :)

♥MAMA♥ said...

insyallah suzie,yg penting doa kay,mmg seme tu dh dtentukn tuhan,insyallah..mama plak nk boboy plak ni,hihii

BUNGA said...

samalah kita.. mngharapkn bby girl plak kalau ada rezeki..target sblm umur 30 dh ada lg sorg.. tp Waallahualam..skrg pun dh 27.. x taula smpt ke tak.. tggu hasben hbskn study dulu la.. :)

Nana said...

insyalah ada rezki tu dapat bb girl plak...
mcm saya dulu kan nak bb boy, scab 5mths xnampak tp kan bila kuar shopping barang bb mata ni asik tengok kale pink je hahah
sk 7 mths scan baru nampak..bb girl

[-suziey-] said...

hmmm mgm sgt mencabar yek..apepn planning yg terbaik...ye la..anak ni amanh Allah..dan jgk rezeki..berserah je..kalu Allah nk bg dia akn bukakan pintu hati u:)

Ummi Dania Yasmine said...

Suzz : He he he....i pulak tak kisah kalau ditadirkan dapat girl atau boy....wah....family u mmg kuat gen boy eh....:-) Family i pulak mmg kuat gen girls.....anak sdara i 2 girls and 1 boy. Ada rezeki tup tup tup dapat girls you......Apa pun....Allah dah tau apa yang terbaik untuk kita....:-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

salam perkenalan .. samalah kita bersalin baru nie boy yg kedua ... muka plk mcm girl .. tapi realitinya boy .. dah takdir dua2 c-sect so mmg kena gap lama skit .. mmg nak usaha & doa utk dpt girl jugak ..

fisa othman said...

fisa pun suka tengok baby girl ni...ermm berharap juga agar d kurniakan baby girl...sama-sama la kita berdoa k...;)

mama zharfan said...

@Ayu : lps ni u dh boleh focus utk ur phd ;)

@lady of leisure : tq for the prayers ;)

@Aimi : insya Allah

@Mama : i doakan u dpt boboy nanti...Amiin..

@Bunga : sempat jer...u muda banget lg :p

@Nana : rezeki tu...congrats..

@suziey : yup...agree with u..

@Ezz : :) moga u cepat2 preggy lg heheh

@Mama adam : tak per..cuba lg..3rd try nanti :)

@fisa : yup..Amiin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails