Thursday, 20 May 2010

What a woman can't live without

A typical, modern woman can't live decently without new clothes (dresses etc), handbags and shoes...if got all colours for different types of items lagilah complete kan :) senang nak pakai cantik2 pegi keje, pegi outing, even dok umah pun :)

having said that...my pink handbag dh nampak mcm worn out (dulu beli bukan yg branded pun, harga under RM100) and its inner pocket koyak  + inner zipper dh rosak --> that's a good justification for me to buy a new handbag...

so today, hubby off day (kebetulan he's got his regular diabetic blood check up)..right after the check up, straightaway we headed to junction 28 , where East Midlands Designer Factory Outlet is located...about half an hour car ride from our home..

me mesti menziarahi my fav shops like Next, Clarks, Marks & Spencer...

jom lihat hasil tangkapan utk hari ini...


sbb me terpengaruh dgn citer Puan Bunga yg baru2 ni beli kasut kat Clarks outlet ni, me pun memang belilah sandal kat Clarks ni, under the promo buy 1  free 1 (tmbh GBP2 for the 2nd pair)...so nilah hasilnnya..


one red and one pink sandal...sbb my baju kebykan kaler pink, and some are red..

sbb me dh melawat Next, so terjatuh cinta dgn one dress sbb ada sale...so me pun belilah...tmbh collection my dress :p harap2 boleh stop giller beli dress lps ni...kena save utk pegi Paris hohoho


and benda wajib dibeli ialah handbag..of course kaler pink lah...so masuk 3-4 kedai, nilah yg jd pilihan, handbag cum sling bag, brand apa ntah, tp leather lah, and nice design nice kaler nice material harga pun within budget..harap2 tahanlah sampai me balik msia next year :p



and we all lunch @food court, mkn set fish &chips...ni
pic before..

and after...licin tu mkn :p


ni pic lil ariff sibuk cuba minum guna straw..notice his new hair cut, dh pendek dh rambut ariff..tak nampak mcm gegurl dh :p

so, the bottom line is, women memang diciptakan lain fitrahnya dari men, so hubby terpaksalah buat2 paham kehendak isteri...nanti saper plak nak tlg beli handbah, bj, kasut2 kat kedai kan, if not women ;)


me belanja berpada2 jer ;)
-mama zharfan-

11 comments:

Bunga said...

hahah...dah ader org terpengaruh rupenya.. tp akak lagi lah macam2.. sempat beli dress ngan bag plak tu..

btw.. saya pakai sandal size 4. tp size 4 x bnyk yg cantik.. jelesss betul tgok sandal org tuhh..

IbuEriem said...

waahh best nyer dia shopping!!
sakan tu...cantik laa bag n sandal pink tu..

Nad a.k.a MamaZakwan said...

cantek sandal merah tu..! belikan kak..hheehe

mama zharfan said...

@Bunga : kecik nyer kaki Puan Bunga :P me kat msia pakai saiz 6 or 7, tp kasut/sandal clarks kena pakai saiz 5 or 5 1/2 plak :) rambang gak mata hehe sbb nak limit beli 2 psg ajer :p

@Ibu Eriem : ala, shopping ni brg2 keperluan jer, bag sbb beg dh rosak :p kasut/sandal sbb dtg sini i memang bwk sneakers je dari msia, dress tu beli sbb ada sale hehehe baekk punya alasan :p

@Mama Zakwan : nak kirim ker :) sandal merah tu high heel jugak, tp sgt selesa!! hubby siap puji2 kata nampak lawa@seksi pakai high heel kaler merah ;) ;)

Momma Mia said...

best nya.. nak satu gak yg sling bag tuh boleh??? nice2!!

AyuArjuna BiGoshh said...

suka lah I tengok sandal u kaler merah...nice picked!...suzz I rasa u terlebihlah beli dress bunga..heheh...dalam hati ada taman ya...i tak pernah shopping kat uk...ulu klang pun tak pernah.. :P

isabelle said...

alaa..sapa lagi nak jadi tukang spend kalo bukan kita, org pompuan kan?

aimi shaniza said...

wah wah wah, byknya shopping...kalo tlebih shopping tu, sy sedia je menerima di sini ;p

mama zharfan said...

@Momma Mia : nak kirim ke? bole bole :)

@Ayu : tu la, i kalau dh suka pattern/design mcm tu, asyik dok beli benda yg similar ajer...memang berazam nak stop jap beli floral dress ni...:p

@Belle : ya betul (me angkat laptop tanda setuju! ) :p

@aimi : bole bole nak kirim apa2 tak? made in UK stuff berbaloi beli sbb currency kan turun now..

sya said...

i like!!! :) lama giler la xg junction 28.last g last year..huhu..mcm nk g jek..hehe...pn bunga size 4 ok lagi, pn aisyah ni size 3. lg la hampeh nak carik size 3 kat dlm kedai tu..huhu

mama zharfan said...

ala sya, dekat jer j.28 tu :) pegi jgn tak pegi..kasut saiz 3??emm...mcm saiz kids ajer ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails