Monday, 17 May 2010

Bila budak tecit tolak stroller....and pushing double stroller is not easy for Mama

Ni lah aktiviti kegemaran Ariff kalau pegi taman ie practice walking sambil tolak his stroller ke sana ke mari sekeliling taman...Ariff baru pandai jalan 1-2 steps unaided...so dia excited sgt kalau dpt practise jln2 tolak stroller like this :p



Anyway, alkisahnye last Saturday, me rasa boring dok umah, and then my Zharfan sibuk ajak pegi tmn kat belakang rumah tu...so me pun rasa nak try guna double stroller (used one, me beli kat carboot sale)...so me pun push that stroller - Zharfan & Ariff on it (whom weigh 14 kg and 8 kg each)..

and gosh...susah lah tolak stroller ni...sbb combined weight my 2 boys ni jd berat...and the main factor is sbb stroller ni used one, sgt2 berat stroller ni and defective sikit, so pushing and manouvering it is very2 hard for me...

tp me gagahkan jugak tolak2 and then akhirnya sampai ke KFC Alfreton, which is about 20 min away jalan kaki from our home (memang niat nak dtg sini pun testing tolak stroller ni)...me beli few set Wise Street that costs 99p each...Zharfan & Ariff beli corn on cob, me beli mini variety bucket & pepsi...rehat jap, mkn2 kat KFC, then kena tolak stroller lagi....balik umah, but singgah kat tmn jap...Zharfan ni suka sgt pegi mana2 playground pun, kalau boleh nak tido kat playground gamaknya...

so let's layan some of pics...



moral of the story : nak kena beli double stroller yg posisi depan-belakang, baru senang nak manouver, and yg ringan lah...tp nak kena tgk budget dulu..lg pun my Zharfan dh 5 years old...sesuai ke naik stroller lg,, nasib baik dia ni jenis kurus & not that heavy...tp kaki dh panjang mcm galah :p

-mama zharfan-

8 comments:

soclose2213 said...

wow mama zharfan lagi mnyk msk contest la..gd luck..follow u best2..

isabelle said...

wah wah wah..abg zharfan pun dok dlm stroller lagi?
btw suziey, i saw ur pic & ariff's in pa&ma jun.congrats!

aimi shaniza said...

leh dijadikan panduan ni, tgh usha doulbe stroller ni :) irham pun suka main tolak2, tp tolak walker la sll..yg lucunya, dia dh pandai masuk n kuar sndr dr walker...sgt aktif...aduhhh :)

Wina Momma Kira said...

hehehe kelakarlah Ariff tolak stroller tu..practice make perfect!

samalah ngan My Kira, keje dia sekarang nak tolak je buggy dia, x nak duduk dah

Momma Mia said...

good tips suziey.. stroller depan-blakang lebih mudah ek? baru terpk nk yg macam suzi for my lil daughters...

Aleyn said...

Hi, salam perkenalan kembali, thanks for blogwalking to my blog...

Mr Rulez said...

cian dekat mama dy..kena tolak..hari2 buat boleh jadi kurus..;)

mama zharfan said...

@soclose2213: me memang suka masuk contest ;) jom join my geng comper ;)

@belle : tq for the update!! i dh suruh adik i beli pa ma tu ;) yup, my zharfan suka duduk dlm stroller sbb dia tak larat nak jln jauh2 or lama2 ;)

@aimi: tu la, cute kan..jgn lupa rakam nanti boleh tgk sbb baby cepat sgt besar tau...

@Wina : tu la, suka tgk aksi our kids kan ;)

@Momma Mia : depends pd brand stroller jugak kot..u can try sblm beli..try tolak jauh2 sikit sambil letak both kids...tgk senang tak nak corner2

@Alyn : my pleasure..terima kasih kembali ;)

@Mr Rulez : memang good exercise ni..tp tgn yg sakit sbb push guna tgn kan ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails