Wednesday, 19 May 2010

Dining 'above the clouds"

Alkisahnya, my sis-in-law buat surprise for my bro during his bday last week - having a surprise dinner 'above the clouds'...
where else ..........> Seri Angkasa Revolving Restaurant @KL Tower!!


ni cilok one of my sis-in-law pics from her FB..me suka tgk scene ni...jeles2 sbb dulu me pegi tak sempat pose mcm ni :p

While viewing their happy pics, me terkenang kembali saat2 indah me having hi-tea at the same place, that was 2 years back ie in 2008..

wah, me memang dh lama teringin nak mkn kat sini, because of its extra-special location, and rasa romanticnya kalau dpt mkn kat sini....
and finally my wish was granted in 2008...
itu pun me menang contest, dpt voucher (contest Karangkraf online- berbaloi kan jd comper ;)), tp me top up sikit RM, sbb voucher tu ada limit certain amount ajer.. me menang 2 voucher satu nama me satu nama hubby, so yg nama hubby me bagi kat my sis :)

me memang enjoy and excited giller masa hi-tea kat sini...kebetulan on that day ada persembahan hijaz kat bwh tower, so first time tgk hijaz nyanyi live..best banget!!

o yess, food kat Revolving Restaurant ni sgt2 best and byk giller selection buffetnya...memang me tak de chance nak try semua sbb tak larat beb!! alih2 me just mkn my fav food like bihun sup etc :p

ni me copy paste some info from the restaurant website (in case ada my blogger frens nak celebrate apa2 special event kat sini):

Located at Menara Kuala Lumpur (KL Tower), Seri Angkasa boasts a panoramic view of the Kuala Lumpur City Centre and the Klang Valley. Sitting at 282 metres above ground level, it is ranked the 4th highest revolving restaurant in the world and the highest in South East Asia.

It was officially opened by the previous Prime Minister of Malaysia, YAB Tun Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, on Tuesday, 1st October 1996, in conjunction with the official opening of Malaysia's premier landmark, Menara Kuala Lumpur.

This 9,172 square feet restaurant is divided into three main sections, a revolving dining and buffet area, a music area and lounge.

The tastefully decorated restaurant provides ambience where patrons can enjoy an exquisite selection of food complemented by entertaining music from the piano lounge for a unique dining experience. Open daily and specialises in a variety of local as well as continental cuisine.

Me plan nak pegi mkn lg kat sini bila me balik Msia nanti...may be for my next year bday...kena tanya En Hubby..boleh ker darling :) boleh kan (En Hubby jrg say No kalau me tanya :p)

let's layan some of my pics kenangan hi tea kat sini..masa ni ada my Zharfan jer...lil Ariff still belum conceive hehhehe






10 comments:

Syida said...

bestnye.dah 30thn lahir and menetap kat kl, tapi tak pernah jejak kl tower langsung.klcc link bridge pun tak pernah sampai....sedey....

mie said...

restoran ni mmg berputar ke??
teringin nak jejak kat restoran ni..hehehee

Mama Zharfan said...

@Syida : try la sekali mkn kat sini..pakej hi tea paling murah, dinner paing mahal, tp kena book about one month in advance sbb sellau full kat sini..

@mie : yup mie, memang berputar 360 degree, tp slow2 la dia revolve tu, so rasa romantik + best gitu!! try ler jejak+jamu selera kat sini esp sesuai utk special event like bday or anniversary, kira mcm kenangan terindah la :)

Lily@MamaZaraZareef said...

tak pernah lagi makan kat restoren berputar menara kl nih..kalau restoren berputar kat menara alor star pernahlah pergi sekali..ehehhehe..

Unknown said...

wah bestnya..teringin bawa isteri utk hadiah birthday dia bulan 7 nanti..brapa ya dia charge?

P/s : Jika ada kelapangan dan keluangan masa, minta tolong vote untuk
saya...mudah saya...register ruumz, log in dan tekan like..Ini link nya:

http://projectalphagroup.ruumz.com/Videos/View.aspx?id=86944

Unknown said...

kita yg ade kt kl ni pn skali dua je pegi..gayat..hahaaa

aimi said...

beshkan mkn kat sini...comel zharfan kecik lagi masa ni, skrang dh tinggi betul :)

eyriqazz : mmg besh kat sini, romantik, dgn alunan music...utk dua org, dinner RM311 :) sgt berbaloi, sgt byk mknan :)

Wina Momma S and S said...

bestnye...x pernah lg naik KL Tower & makan kat sini walaupun Wina org KL huhuuu

hmmmm maybe birthday hubby nanti boleh gi sini kn? :-)

Imma said...

thanks singgah rumah kkita.. :-)

btw, nice moment..I baru sekali sampai ke KL Tower itu pon many many many years ago..teringin nak pegi lagi tp klu ada sponser best laa jugak kot..hehe...

Mama Zharfan said...

@mama zara : boleh lah cuba kat sini plak :) menara alor setar pun revolving jugak kan...and much cheaper ratenya ..kalau terlanjur ke sana best jugak try mkn kat situ.. :)

@Eyriqazz : mesti ur wife appreciate sgt2 kalau u bwk dia mkn kat sini :) i dh vote for ur masa i join ur contest the other day..kena vote byk2 kali ker?

@suziey : me tak plak rasa gayat sbb kat dlm building kan tak rasa mcm tinggi sgt, lif pun laju jer...

@aimi : hush, mahal gak rate dinner...dulu me pergi for hi tea rate dia murah sikit lah :)

@wina : sila sila memang best mkn kat sini :)

@Imma : suruh hubby sponsor :) :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails