Thursday, 13 May 2010

I got email from Pa & Ma!!

saper tak kenal Pa&Ma, one of the best, most popular parenting magazines seantero Malaysia :)

me start jd pembaca setia and even subscriber masa me preggy my first baby...and after my Zharfan was born, me mula berjinak2 dgn dunia contest ie join contest in Pa & Ma and other parenting magazines like Mami& Baby and Parenthood (under Today Publishing)..so tu la asal usul me join dunia comper /comping activities ni...
tp sbb dulu2 sblm me study leave, me bz with lecturing, so masa agak terbatas, me join selected contests ajer...mostly yg baby based, so me byk dpt hadiah baby stuf..

back to Pa& Ma, kalau nak imbas balik, dh byk juga me menang contest Pa & Ma...me ingat first time menang hadiah/hamper brgan Gerber, Nov 2005...excited giller masa gi collect hamper tu kat ofis Karangkraf...and bermula dari detik itu, me never turn back...

me suka join contest in magazines...sbb relatively easier to win...me join contest in parenting magz, travel magz and fashion/beauty magz....
well...other than magz contets, me join jugak contest at nationwide level like Johnson & Johnson, Dutch Lady, Colgate Palmolive, Palmer, 7-Eleven, Parkson...to name a few..ni citer masa me ada kat msia lah...

ni lah rupa hamper yg first time me menang lps me dpt first baby...and pencetus kpd penglibatan me in dunia contest... 

ni antara stuff dlm hamper tu..me suka sbb nama set ni Little Suzy's Zoo ;)


tp sekrg, sbb me kat Notts, so tak leh join lah contest2 kat Msia...sampai me balik Msia for good nanti...
alternativenya, me join blog contest, wpun hadiah2 nyer tak de lah lumayan..tp lepas gian oklah, best dpt brg2 free ;) sementara nak tunggu balik Msia kan...lgpun kat Notts, me byk masa dpn laptop, di samping tulis thesis (yg panjang giller itu tak tau bila nak siap), me surf+ join blog contest..

me will never forget, my biggest winning from Pa&Ma ialah Camcorder JVC worth RM2999, tu in year 2007 ;) just before me dtg Notts for the first time tu..punyalah excited...my fren Ezna yg call me inform that me menang hadiah tu...me memang melompat la happy happy happy masa tu me tgh bercuti kat Bukit Merah Laketown Resort (free holiday hasil menang contest kat TV9)

best kan bila ingat balik hadiah2 yg dimenangi, like this one...TQ Pa & Ma ...ni sweet memories ni...me simpan kat dlm folder (amik kat website Pa&Ma dulu2)

back to the entry topic, just now me dpt email from Pa & Ma...
cute jer my lil Ariff in that email grafik..
my Ariff is the conso winner for Feb Pa&Ma website contest..
so now excited tunggu hadiah lah...suspens...conso jer pun bukan menang hadiah utama pun :p

12 comments:

Nana said...

woww! suziey satu je saya nak cakap, suzie mmg sangat2 bertuah & sangat2 murah rezki tau..

Drama Mama said...

bestnya. betul tu...u memang murah rezeki. rezeki ariff dan zarfhan. :-)

mama zharfan said...

@Nana : tq Nana..rezeki anak2...plus perseverance, effort and some skills too ;)

@Drama Mama : tq dear...Alhamdulillah, rezeki my Ariff & Zharfan ;)

dir...antologi hidup apple sepi... said...

salam n hyep mama zharfan...huhu..thankz yg jenguk2 blog sy...huhu..bestnyeeeeeee..kat luar ek?? stady apa ek>

hohoho..mcm mn ek kehidupan berkeluarga kat negara org? susah x??

sori sy sngt keypoh

♥MAMA♥ said...

hi,
salam pkenalan buat mama zharfan..
tahniah buat suzie n ank2,mama ni sbnrnya silent reader n peminat blog mama zharfan ni,suke tgk suzie menang byk hadiah,btuah tul n murah rezeki ek,mama pun suke gak join contests montest ni,anywat best of luck to u in wat everything u do,caiyok caiyokk! ;-)

♥MAMA♥ said...

ada tag utk suzie,harap sila jwb ye ;-)

Intan said...

Tak tau nak ckp apa dah melainkan TAHNIAH!!!

Ummi Dania Yasmine said...

I pun suka Pa&Ma sekali dengan wartawannyer.....:-)

aimi shaniza said...

tahniah akak, n tahniah ariff cute :)

[-suziey-] said...

hehe nama kita smaa:p sgt gigih ye join contest..n lebih bersemangat bila menang:p

~ FaizalZahidah ~ said...

Salam...
congrats suzie.. sgt la best selalu menang contest.. murah rezeki.. anyway thanks ye coz singgah my blog! (^_^)

mama zharfan said...

@dir : tq sudi singgah my blog..me kat notts...buat phd in law ;) best jugak dok kat sini..

@Mama : salam perkenalan...tq sbb sudi jd silent reader...tq for the tag..ada masa nanti i jwb yer ;)

@Intan : TQ TQ

@UmmiDania : u memang free lance Pa Ma kan ezz hehehe :p

@aimi : TQ TQ kiss for eham ;)

@suzie : yepp, nama kita sama ;) so i pakai nickname mama zharfan lah..takut confuse kan ;)

@FaizalZahidah: salam..tq sbb singgah my blog yer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails