Wednesday, 2 October 2013

Being SINGLE | pros & cons

academic staff ie lecturer kat faculty tempat me keje ni...97% dh kawin...so ada seorg lecturer lelaki bujang (late 20s) yg belum kawin, and dua org lecturer perempuan (late40s dan 50 yo) yg belum kawin

yg lelaki tu..good looking gak---so of course sgt ramai students minat ler ;) dh lah bujang, muda plak tu kan ;) tu kira pros lah..
and yg perempuan tu...senang nak attend mana2 conference abroad sbb tak de komitment...ada sorang tu baru balik dari long sabbatical kat korea..dia stay 5 bulan kat korea (buat research)...memang syoklah...

cons...emm..very subjective lah....tp me rasa... those yg tak kawin, sedikit sebanyak hidup akan sunyi..anyway, jodoh semua ketentuanNya...sunyi pun subjective anyway...



note : me paham bagaimana perasaan jadi single...i was single until 28 years old...(sbb kawin umur 28 kan..)

4 comments:

Mila Hamsidin said...

Salam Kak Suzie,,

Kirim salam kat org bujang tue..hehehe..

Salam Kenal
Mila

mysha said...

Kat KKM nih pun still ramai bujang doc.. hehehe tp betul la tu ada pros n cons

transformed housewife said...

to be frank, sometimes I wish that I'm still single. hehe

zety said...

mz, kt ofis zt ni rmiii yg single lg..laki/ppuan same ramainye..hmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails