Thursday, 24 October 2013

Segar dari ladang

the best part of life kat kampung...kalau rajin bercucuk tanam, segala2-galanya senang..dan segar dari ladang..

my mom tanam mcm2 kat halaman umah...
ada cili..




ada ulam raja..
so sgt senang time nak masak..pegi kutip jer kat luar umah...
and kalau nak masak nasi kerabu pun senang, sbb segala jenis ulam dan daun tu..just pegi petik then hiris jer :)

my hubby..bila balik kl..semangat nak tanam sayur heheheh tapi semangat jer lah..tak sempat pun nak tanam2 ni..sbb both MZ & hubby pegi keje kuar umah pukul 7.15 am, balik umah dh dekat nak maghrib...mcm tak berapa sempat nak buat aktiviti menanam ni...hubby keje ari sabtu..ahad plak kami kuar jln2 or kalau lepak kat umah pun, biasanya sibuk buat house chores (basuh kain, lipat baju, iron baju, vacuum umah etc etc)..sbb kami tak de maid kan ;) so memang dua2 take part utk uruskan umah lah :)

2 comments:

Sumijelly Sumi said...

betul tu... best woo kalu dpt tanam...

hr tu umah sumi ada gak la daun kesum, pandan, kunyit, serai, halia, cili, terung.. tp di sebabkan tak berjaga.. tinggal yg mudha hidup jer..huhuhuh

Sumijelly.com

Rizziela said...

seronoknya duduk kampung kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails