Friday, 4 October 2013

Bye bye manggaku

pagi semlm...masa weolls nak kuar pegi keje..nampak dh hampir habis semua mangga2 kat dpn umah...dh ada org curi, even mr hubby balut/bungkus dgn kertas suratkhabar pun :( pandai pencuri tu pilih amik semua mangga yg dh besar2 dan hampir masak jer...ada dekat 10 bijik yg besar..semua licin dah... :( sedey tak terkata...

so memang tak kesampaian lah hajat me nak merasa mangga yg me beli anak pokoknya dan tanam depan umah masa mula2 me move in ke umah me ni....



org jahat kat mana2 sahaja kat bumi Msia ni...it's just buah mangga epal pun...even brg2 lain yg lebih mahal pun org curi kan...
memang dh bukan rezeki...pada yg amik curi mangga me..tak kisahlah saper2 pun...jwblah dgn Tuhan kat sana nanti..

5 comments:

Dayah said...

ermm kadang2 tak faham dengan org yang suka mencuri nie, bukan susah sangat pun nk bagi tahu tuan rumah huhu...apa lah dia rasa mkn hasil dari mencuri...

aimi said...

Sedihnya... Masa dtg bru ni pun teruka tgk gemok2 berbungkus huhu

:: Cik Viva :: said...

Kenapa perlu curi kan? mintaklah elok2...takpelah, bukan rezeki kita tu..huhu

juelee said...

jiran saya pun ada pokok mangga tapi selalu kalau nak memang saya mintak... tak berani nak main amek walaupun die selalu pesan kalau nak amek je.... huhuhu

Eyriqazz said...

Malaysia boleh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails