Thursday, 17 October 2013

Botol air oren menggamit kenangan

dari Mydin Kubang Kerian, MZ, hubby and kids menuju ke Pengkalan Chepa....sbbnya...MZ nak pegi beli something kat restoran kegemaran MZ...somewhere kat simpang berdekatan pasar pengkalan chepa..

MZ nak beli sup kaki lembu!! sbb MZ puasa, so MZ tapau ajerlah...biasanya MZ terus mkn kat restoran tu...
sambil tunggu sup dibungkus, MZ ternampak botol2 ni kat kaunter...rasanya ada 3 jenis flavour yg popular ie oren, sarsi dan ice cream soda ajer...


menggamit nostalgia sungguh..
masa MZ sekolah rendah..memang famous air oren dlm botol gini...seingat MZ dulu2 harganya 20 sen or 30 sen jer sebotol...
now tak tahulah berapa harga, MZ tak tanya plak :)

byk benda2 yg menggamit memori bila pulang ke kg halaman..

4 comments:

transformed housewife said...

sy pun berehi minum air oren dlm botol tu dulu2.

mamaRIFQY said...

Tak png tgk lak air tu dulu2..pemes air 7e

mama tisya said...

kt kl regenye rm2...suka air botol ni..dlu 50sen

Nana said...

dlu ms blk kg
mmg selalu bli sebotol 50 sen masa zaman skolah rendah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails