Thursday, 10 October 2013

Senangnya menyimpan @Tabung Haji

sebelum me tahu psl boleh simpan/transfer duit online dari M2u to TH, gigih me singgah Tabung Haji ie simpan duit over the counter gitu..

now dh tahu rupa2nya boleh buat online bank transfer (caj RM1 per transaction) menggunakan M2U..and boleh check balance akaun TH juga via M2U...siyes sgt convenient!! yg penting mula2 kena register/key in no akaun TH dan juga no siri buku akaun TH kat mana2 ATM Maybank...lps tu once dh registered/connected, memang senang lah...cuma kalau nak tgk baki printed kat dlm savings a/c TH, kena singgah counter TH gaklah utk kemaskini buku akaun TH

me, hubby & ariff ada akaun TH, Zharfan me simpan duit dia dlm Maybank Yippie ajer, lom bukak akaun TH


me tak buat monthly deduction pun utk savings kat TH ni...just simpan whenever ada duit lebih..cthnya duit contest etc..and baru thn ni jer gigih menabung gitu...sbb berazam dan plan dgn mr hubby, kami nak pagi buat haji sebelum usia cecah 45 tahun Insya Allah..moga dipermudahkan...

uolls simpan duit kat TH ker?

15 comments:

mikamusz said...

saya pun baru tahu.. sebab baru bukak akaun TH masa bulan puasa hari tu.. senang sangat bila dah ada mcm ni. lagipun TH boleh je update kat bank islam.. banyak option dah

mysha said...

Semoga hasrat murni sis tercapai..

sy buat monthly deduction jer utk saving.. hehehe

mama tisya said...

kami 3 beranak smua ada kaun tabung haji..mmg buat potongan thru gaji...tisya punya slalunya simpan duit raya

Eyriqazz said...

Memang mudah..sayapun buat potongan gaji je masukkan ke tabung haji

Chekgu Azrine said...

semua duit tabungan anak kat TH jek..senang..dan yg penting dijamin halal..kan??

Oshin Kecik said...

samalah..kadang oshin buat transfer online je..tak yah pergi kaunter hehe

insyaAllah semoga tercapai impian jejak kaki ke Tanah Suci.. amin

εïзmummyHazaεïз said...

info baru, Thanks MZ. senang la x yah ke kaunter kan

Mama Zharfan said...

@mikamusz : sgt convenient kan :)

Mama Zharfan said...

@mysha : thanks for the doa ;)

Mama Zharfan said...

@mama tisya : mesti dh byk ur savings tu ;)

Mama Zharfan said...

@eyriqazz : terbaik!!

Mama Zharfan said...

@chekgu azrine : yesss !!!

Mama Zharfan said...

@oshin kecik : tq for the doa ;)

Mama Zharfan said...

@mummy haza : memang sgt convenient gitu ;)

Airis Arissa said...

sejak tahun 2008, saya mmg transfer dari maybank2u. tapi tak tau plak blh cek balance TH dari situ ye. mujur MZ share :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails