Thursday, 17 October 2013

@Mydin Kubang Kerian

ari isnin ie sehari sblm raya, alhamdulillah the whole family besar MZ bangun bersahur dan berpuasa beramai2 :) then dptlah kami berbukak puasa beramai2...rasa mcm suasana ramadhan plak...syukur

siang hari ari isnin tu.. MZ kuar ronda2 lah..aktiviti biasa bila balik kg..MZ singgah kat Mydin Kubang Kerian sbb nak beli kain pelikat utk Zharfan (kat Mydin selayang mcm tak de/abis stok)...
 

then bila nak bayar....masya Allah..panjannya queue...wpun ada sgt byk kaunter..semua queue panjang2 even express counter pun..yg beratur dekat 20 org setiap lines...MZ pun beratur...dekat setengah jam lah berdiri tu..baru setel bayar...rasanya semua pun shopping sempena raya..those yg beratur dpn MZ...semuanya shopping penuh trolley..average RM200+ and RM300+ setiap org shopping..and semua byr cash money...kaya2 gak ore kelate ni ;)


 kat kelate memang akan nampak siganage dlm bahasa jawi kat mana2 shj...unik kan...


lps MZ setel shopping kat Mydin, MZ pegi ke suatu tempat...

-to be continued-

1 comment:

anak Wan Salleh said...

orang kelatan memang kaye .. :) suke beli emas lagi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails