Monday, 7 October 2013

Movie time | Bencinta - besh!

yayyy ptg semlm, lps zharfan abis kelas tuisyen, weolls singgah TGV wangsa walk..mr hubby nak tgk KL Gangster tp seat almost sold out ...ie tayangan 3.30 pm, tinggal seats kat row depan jer...so weolls pun beli tixs utk tgk movie Bencinta ..



citer ni masa awal2 mcm slow and boring sikit...sbb it just shows kehidupan ND (Fatia) sblm kawin ie dia keje kat cafe...then FK (Faizal) propose him, then kawin, then dpt baby girl (nama Tiara)...then bermula episod penderaan lps 5 thn kawin sbb FK ada affair dgn pompuan lain..real gak part FK pukul2 ND ni...

me paling suka part ND belajar fighting tu...me rasa ND dpt bawak wataknya dgn baik dlm movie ni...antara movie yg ND paling baik menjiwai wataknya..

and part last, ND lawan her hubby ie FK dengan cara fighting tu..memang ada similarity dgn citer Enough..but i still enjoy this movie..not bad lah jln citernya...kekuatan citer ni memang pada watak ND


byk pengajaran lah citer ni...esp pompuan tak boleh dependant dgn lelaki dan kena fight for her rights...sbb watak ni ND berhenti keje and jd full time house wife lps kawin dgn FK sbb FK watak lelaki kaya yg sgt dominan dlm citer ni..

i bagi 4 dari 5 bintang

5 comments:

Ayu azmir said...

tu la tengok iklan macam best je kan...

mamaRIFQY said...

memang sangat tak sabar jugak nak tengok !! bile ntah leh tgk..tunggu astrofirst loo

Lin Azlina said...

WAH.. RSA NK G TGOK JER...

Norliza Nordin said...

saya bagi 3 bintang ^^
http://sinarcintaku.blogspot.com/2013/09/pratonton-filem-bencinta.html

AyuArjuna BiGoshh said...

me tgk sedutan citer dah blh agak citer ni macam citer enough....

time constraint, nak menonton tapi tak pernah sempat... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails