Wednesday, 30 October 2013

It's hard to say good bye | hanya setahun kita bersama

pagi semlm bermulalah episod duka, perpisahan saya dan 'si dia'..

betapa saya sgt merasa kehilangan..rasa lost sgt2...rasa mcm kat lost world without 'si dia'... dh setahun saya berkepit dgnnya...hampir 24/7 kecuali time tido...dan kini..dia telah pergi...


tinggal kenangan...my beloved s3..my 1st love for smartphone

my s3 dh tak boleh nak on since pagi smlm...asalnya the nite before, it started to hang..then bila bukak bateri, onkan balik, ok..
then pg nya berulang lg..bila bukak bateri, on kan balik..dh tak boleh on langsung..and it is now gone :(

last nite lps maghrib, me ajak mr hubby pegi samsung service centre...bila that staff check..katanya warranty dh abis ie 1 oct yg lps...ie dh hampir sebulan abis warranty..and katanya..rosak motherboard ni...sbb tak leh on langsung..so kalau nak repair gak, kena bayar RM679..and katanya it's not advisable to repair...

me dh bersedia pun...sbb dh sepanjang hari me suffer without my smartphone :( tak leh call in call out tak leh 3g tak leh watsup
so now..apa yg me boleh buat...redho..let go all the sweet memories..and all the pics in my s3 pun gone jugaklah :(

tunggu my s4 tapi tak tahu bila..me dh tanya organizer tp katanya kena tunggu..so tak tau lah may be 1 month may be 2 months :(

note : bila tiba2 apa jua yg kita sayangi hilang..memang akan tersgt sedey...tak perlah redho jer..dh sampai masanya kot... :( me jaga my s3 sgt elok ie tak pernah jatuh or kena air or etc...tp ia pergi jua :(

5 comments:

Merlyn Hasshim said...

samsung punya jangka hayat agaknya tak berapa lama kot. sebab our first samsung, sebelum s2.. mmg pakai dlm setahun lebih jer. skang blih pakai utk internet, nak call in n call out tak boleh. my s3 mini pun dah start buat perangai, bila org call tak dpt nak jawab. Nokia still the best.. huhuhuhuhuhu

aimi said...

Sedihnya... Virus kot. Xpe, xlama lg dpt ganti lg best, S4 kan :)

permatabiru said...

klu motherbord rosak mst sebab terjatuh or gegaran kuat..xkan tetiba je rosak kan..sedihh tp bakal dapat pengganti baru kan...redha je la..
:)

Sumijelly Sumi said...

eh..setahun jer yek??

sumi dpt 2 tahun warranty.. tp beli kat kedai senheng.. la..

Sumijelly.com

mama tisya said...

gmbr dlm memory card tkleh diselamatkn ye..tkpe nanti dpt s4

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails