Wednesday, 23 October 2013

@habib jewels

syukur alhamdulillah...semlm me dh selamat collect hadiah loket emas yg me menang dari contest dugro..julung2 kali me menang bling2 habib ni..ni pun harga tak delah mahal2 mcm yg kwn2 compers me selalu menang..syukur sbb merasa gak me nak menang habib...moga2 ada lagi rezeki me nak menang bling2 soon :) amiin

semlm harga 916 per gram kat habib ialah RM155 tolak RM5 (promo) ie RM150...
loket ni katanya 4.9 g ajer (berdasarkan kad/surat jaminan habib tu)...so kalau dikira2, harga tak sampai RM1k pun, around RM735 tak termasuk upah..tp total value as declared in the letter and contest promo katanya RM1300 ie mcm double the actual price--may be kos upah and design etc..standardlah biasanya habib akan mark up value brg2 hadiah contest ni..
and kalau nak jual emas 916 kat habib, susut nilai 18%..ie kalau nak convert to cash lah...



ni promo contest...yg me menang tu masa 2nd month ie bln august, masa bln july me tak menang..ada kwn me menang 3 ketul loket..siyes besh tu!!


me suka sbb ni emas 916 :)nak kena beli rantai lah sbb loket ni tak de rantai..
nama my sil pun menang gak..so she has to go and collect the pendant kat habib..tak leh nak wakil2 sbb brg emas kan..


6 comments:

Aishah Megahasz said...

Aishah berangan nak menang ni sebab nak bagi dekat Hana Alesya. Tapi tak ada rezeki. Tahniah Suzie!

JunAina said...

Tahniah2...bestnya...tetiba dapat free mana tak bestnya kan...

NuRuL said...

tahniah k.suzie...bestnya!

bestnye klu sy dpt..haha.. (berangan)

myninthdesigns.blogspot.com

mama tisya said...

tahniah dpt loket

Seri Selaseh said...

Tahniah.. bukan senang nak menang dpd ramai2 yg masuk contest tu. Mmg btol2 rezeki Allah nak bagi.

εïзmummyHazaεïз said...

Cute.. hari tu ke habib usha pendant tu. Cantik. Congrate

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails