Thursday, 31 October 2013

From smart-phone to dumb-phone

dh setahun berkepit dgn smartphone (my s3 yg dh jd arwah)..so starting from the day s3 was gone, now nak tak nak, terpaksalah menggunakan khimat dumb-phone semula...ie hp nokia cap ayam yg harga RM65 seketul tu..so bolehlah nak call in call out and bolehlah nak antar sms wpun terasa tersgt sukar sbb dh terbiasa dgn touch screen

dulu masa guna smartphone, me tak bwk dh my digicam dlm handbag sbb guna s3 jer nak snap2 pic..now bwk semula lah my sony digicam zmn dinasaur tu...memang leceh sbb bila snap apa2 pic, kena transfer ke lappy guna kabel..

and now bila ada masa terluang, cthnya time menunggu my zharfan kuar dari kelas or time queue kat mana2, me jd mati kutu tak tau nak buat apa, biasanya me belek2 my s3 so that masa fully utilized...

note to myself : sabar yer MZ...sabar tu manis buahnya...
-entry tanpa pic-

2 comments:

Aishah Megahasz said...

Aishah pun pakai hp Nokia murah-murah je. Rasa susah pakai smartphone.

Masa terluang tunggu anak boleh baca buku/novel :D

Rosfazila Abd Rahman said...

salam
saya baru nak buat entri 'from dumb-to-smart'..sebab sy masih guna hp zaman dinasor n mcm agk tertekan(alasan) bila suma dah jd smart skang dan tetambah dok wassapppppp...owh ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails