Tuesday, 8 October 2013

Fitnah from FB

copy paste status wardina

Refer to my previous post - Harus kita akui kadang-kadang FB ni banyak membuat mata dan jiwa kita serba tak kena kerana asyik melihat apa yang orang lain ada..kemudian orang pula suka juga menayanagkan apa yang mereka ada... It's a dieasease. And i'm not free from it.

-->>>well said....sbb majority yg guna FB..suka upload mcm2 pics...selain pic diri sendiri sama ada bertudung atau free hair, pic anak sama ada yg kecik, baby ataupun yg besar, pic dgn kwn2, pic mkn2/mknn, pic shopping/brg2 shopping, pic beli gadjet, pic menang hadiah etc etc...  the list goes on and on...

depending on the niat org yg upload pics ..dan juga response/perasaan org yg melihat all those pics...niat boleh jd ada sifat riyak/menunjuk2/berbangga walau sekelumit...
response..mesti ada org yg jeles (even dlm hati kecik) or may be menyampah etc etc...bitter truth...

anyway...i pun kdg2 upload pics me/my family kat FB..tp sgt jarang2 sebenarnya...emmmm sbb i prefer to share in blog rather than FB...blog..u have the option to read or not..
but FB is slightly different...semua fren in frens list even not in fren list boleh nampak (mcm secara terpaksa akan ternampak gitu)..



FB oh FB..

6 comments:

Ayu azmir said...

betul tu.... kadang2 orang tak suka tengok kebahagiaan kita.. ape pun kene berpada pada kot...

Suhaila Su AnNajah said...

setuju..apepun terpulang pada niat. tp seeloknya tak perlu nak tunjuk sangat. sekali sekala tak pe.. share perkara yang berfaedah lg baik.kan??

me suya said...

agreed.. Suya pun suka share kat blog lagi instead of share di fb.. Fb ni macam medium nak sembang2 ng rakan2 jer la.

zana fahmi said...

Dari dulu kakpb jarang share pic famili atau sendiri di fb. Share masakan yang banyak. Sama mcm MZ, lebih bnyk post diblog saja.

juelee said...

tu la MZ..

nak haplod apa tu terpulang pd niat org.. dan terpulang jugak pd kekawan nk interprate apa... beyond our control, papepun use the social medium wisely...

anak Wan Salleh said...

can i ask wardina - how about posting something that is meant to sakitkan hati orang yang bagi barang :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails