Sunday, 6 October 2013

Sekolah rendah swasta (Islam) | Terer speaking English

dh beberapa kali me menerima email berkenaan satu entry yg pernah me tulis kat blog me..

me ada tulis..psl my zharfan attend private islamic school kat gombak (sekolah renah islam sri al huda)
and me tulis, all my 6 nieces and nephews kat Kota Bharu Kelantan ie anak my elder brother, semua attend private islamic school kat bandar kota bharu...ramai yg tanya nama sekolah tu...so nama sekolah tu adalah SEKOLAH RENDAH ISLAM AMAN

and me ada tulis--sedikit misleading info dlm entry me yg lps (me dh tak ingat bila me publish entry tu)...me tulis, all my nieces terer speaking English...
well...they all terer English both written and spoken..bukan sbb attend private school pun sebenarnya, tp sbb my bro memang sent all his children to English tuition classes (intensive) kat bandar Kota Bharu since they all kat primary school lagi...tu yg sebenarnya....sbb those yg email me, tanya mcm mana anak2 sedare me terer english tu..ie sbb attend private school ker?
jpwnnya tak...they all belajar english kat tempat lain..
now my anak2 sedare ie anak abang me...yg sulung tgh study medicine kat USIM..dean's list and dh byk sem dpt CGPA 4 flat, yg 2nd, now kat Ireland, also study medicine, yg 3rd, study law kat UITM, memanjang dean's list (dh few sems)...

moga2 my boys pun akan terer mcm their cousins :)

4 comments:

Ayu azmir said...

Insyaallah. ...

Chekgu Azrine said...

MZ pun terror..sure turun kt anak2..insyaAllah

anak Wan Salleh said...

anak-anak MZ zharfan dan ariff memang dah bijak :)

mamaRIFQY said...

Na yakin anak2 kak suzi pon teror speaking sbb duk oversea dulu kan? Mama diorg ape kurangnyer. Sah2 menurun kat anak. Amin amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails