Thursday, 21 March 2013

Gemuk secara mendadak

my zharfan gained weight sejak ujung thn lps...one of the reasons, dia suka mkn nasi, and bila mkn, portionnya sama mcm org dewasa ie kalau order sepinggan nasi goreng cthnya, dia boleh abiskan nasi tu..

and dia cepat lapar..so of course dia rasa nak mkn again & again

risaunya me...sbb tak bagus kalau budak2 gemuk/obese ni...nampak tak hensem, and cepat mengah...and me takut nanti dia kena ejek kat sekolah

ni latest pic ari ahad lps

despite of his weight, zharfan aktif taekwondo and swimming, and ptg2 dia main bola dgn anak2 jiran..
so me selalu bebel2 ckp tak elok mkn byk and tak hensem dh bila dh gemuk ni...kdg2 dia kata dia nak puasa lah --me tak bagi lah dia puasa sbb dia baru 8 thn nanti tak de tenaga nak belajar/pegi sekolah esp mesti haus sbb musim panas..

now me seboleh mungkin me try kurangkan his pengambilan nasi esp utk dinner..

ni pic zharfan time kurus (june 2012)





6 comments:

fazilzura said...

idok la gemuk sgt kut... lelaki mmg kuat makan .. tp kalau dia aktif tu lg bagus

AyuArjuna BiGoshh said...

samalah ngan my anaqi :)

Nafisa81 said...

kurangkan makan malam je kak...org kata budak laki mmg kuat makan.

Ezna said...

me tak tau pulak anak boy ni tapi kalau my dania makan banyak jugak tapi selim melim ala ala kena tiup angin boleh jatuh...hehehe...

Goh LinLin said...

Hes growing an Aaron Aziz chest . Not gemuk. Me, ah tu len hal

Oyis said...

itu hari dia ada wat surgery ke kak MZ (ear infection ke apa saya ingat2 lupa)? saya pernah dgr kalo budak2 lps surgery dia naik badan sket, but nothing to worry. tp kalo x betul theory ni sorry la, saya pernah dgr je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails