Wednesday, 6 March 2013

Maajun | so far serasi

dh lama MZ menderita penyakit buasir...wpun tak delah bahaya tapi sgtlah seksa--hanya yg mengalami yg tahu bagaimana tahap kesakitannya..MZ ni dh kategori kritikal sbb bila kena memang tak leh nak berjln tak leh nak duduk sbb sgt sakit :(

all this while, MZ memang mkn daflon (antara ubat yg paling famous utk penyakit ni)..

and last week...MZ nampak ada org jual maajun utk penyakit ni kat FB and website...MZ pun tanpa berlengah terus beli...katanya herb based...harga RM35 sebotol...
rupa maajun ni mcm pil chi kit teck aun tapi besar sikit lah size pil2 tu..


so far memang ada perubahan ie sakit tu dh 50% sembuh...baru mkn seminggu lebih ajer pun..moga2 Tuhan akan menyembuhkan penyakit MZ ni...syukur sgt2 sbb dipertemukan dgn maajun ni...

note : setiap penyakit ada ubatnya...tp AIDS/HIV and KANSER belum ada penawar lah buat masa ni..moga2 kita semua dilindungiNYA drp diuji dgn penyakit2 yg fatal yg tak de penawar...amiin

3 comments:

fazilzura said...

mmg seksa kalau sakit buasir kan ... zr nyaris2 jgk nk kene masa sarat ngndg , sibbaik terus jmp doc makan ubt...

nw amal makjun anggun bistari kembaliii... terbaikkk (kalau nk try email yek)

Chekgu Azrine said...

tula..buasir ni dh jd penyakit biasa org malaysia mz..mmg sakit org ckp..hubs saya pnh jgk kena..kesian tgok..

Ezna said...

u kena banyak makan serat la suzz....kalau u tak makan sayur, lebihkan buah buahan....moga u cepat sembuh ye...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails