Monday, 4 March 2013

Ginger beef | 1001 kenangan

ginger beef ni merujuk kepada kue teow ginger beef

antara mknn kegemaran me....alkisahnya me mula2 kenal and try mkn benda ni masa me keje kat UOB --dh lamaaa rupanya ie thn 2001-2004 --that means dh 9 thn me tinggalkan UOB

ginger beef ni me 1st time mkn kat foodcourt central market (CM)--so dh 9 thn jugak me tak jejak kaki kat CM...dulu sbb ofis dekat2 dgn CM hampir setiap hari me pegi CM sama ada untuk lunch atau utk ronda2 cuci mata..

ginger beef yg me selalu mkn kat CM warna putih kuahnya....ni yg me baru mkn kat food court carrefour wangsa maju (now dh tukar nama jd AeonBig)...ginger beef yg ni kaler coklat sbb letak kicap kot..tapi rasa memang lebih kurang dgn the one yg me mkn kat CM lah last 9 years

ni ginger beef kat foodcourt carrefour wangsa maju--served dlm kuali kecik ie lil wok

and rasanya ginger beef ni chinese food...even yg mula2 perkenalkan mknn ni kat me pun one chinese fren yg sgt baik dgn me..long time before me kenal mr hubby pun ie citer zmn2 bujang ;)

note : kdg2 satu benda tapi boleh menggamit mcm2 memori...


8 comments:

Peri PiA said...

refer to ur note- indeed ;)

Ayu Zarina said...

Kat johor ni kalau nak cari ginger beef kuew tiaw, boleh try makan kat sedap corner.. Not bad rasanya..

aimi said...

Kt ofis emi ada jgk, sedap. Sll mkn n tapaw :)

AyuArjuna BiGoshh said...

ahem...byk kenangan makanan ni ya heheheheheh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

setuju dgn kata2 di note tu..:)

Ezna said...

chinese friend yg u ehem ehem ;-) patut u igt ginger beef ni yek...i rasa kalau kuah dier putih sure melekit cam kuay tiaw ladna tu kan....ginger sesuai utk buang angin...:-)

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

Telan air liur bgntng,,,

Nana said...

nyumm suka sgt menu ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails