Friday, 22 March 2013

Sebuah folder sejuta kenangan | kisah zaman lampau MZ

entry ini hanyalah kenangan peribadi kehidupan MZ dulu, kini dan mungkin tatapan sendiri selama bernafas di dunia fana ini

semoga one day my zharfan and ariff dpt tgk entry ni..that his mom had achieved something in her life...last 19 years..

and semlm, one junior colleague masih ada bertanyakan i psl this news...katanya, betul ker i dpt 10A1 and kenapa i tak study abroad lps SPM tu..terkejut gak i sbb masih ada yg perasankan hal itu wpun 19 thn sudah berlalu since 1994-1995..

note : obtaining straight A's is not everything in life, but still it is ONE BIG STEP to start millions of steps esp to have better option in academic and career ..
and me today...hanyalah seorg manusia yg biasa2 ajer kehidupannya...
ada career that I love, ada hubby, ada kids, ada siblings yg semuanya have great career..dan ada basic necessities in life, juga ada hobi (comping) as my passion..after all, hidup kat dunia ni hanyalah transition utk menuju kehidupan abadi..

March 1995, lom ada newspaper online...so semua zaman silam me, tersimpan rapi in a hard copy...it was the only day I bought all kinds of newspapers...it was a day reporters dtg sek and umah cari me...it was a day I masuk MHI-TV3..

thn 1995, me salah seorg dari dua pelajar melayu..for the whole Malaysia...selebihnya Chinese..those days memang tak ramai dpt straight As, memang tak leh compare dgn senarios result SPM hari ini







it's too much lah kalau nak upload the whole folder ni..


segalanya adalah kurniaan Allah...saya bersyukur kerana dpt menjadi anak kebanggaan ma & ayah, kakak kebanggaan 3 org adik2 me, dan adik kebanggaan 2 kakak dan seorg abg me..saya tidak mungkin dpt jadi ibu sehebat my mom and dad yg berjaya mendidik 5 anak sbg doktor ( 2 medical doctor, 1 dentist and 2 doktor falsafah)...seorg engineer yg hebat dan seorg guru yg cekal lagi tabah...
Alhamdulillah Ya Allah Ya Arhamarraahimin

23 comments:

Goh LinLin said...

Speechless...

fazilzura said...

WAHHH tabik laaaaa...

rezeki masing2.. zr masa start form 3 lg kene sakit smp SPM pun jwp dlm wad..

mamaRIFQY said...

woww..amazing ! tapi expect dah mmg kak suzz ni best student..and xsanggka glamer mase tu.skang mmg dh ramai sgt yang dapat straight ! serius kagummm

mr.F said...

wah... kagum saya dapat kenal kak suzi :)

Fai CeritaCinta said...

congratulations kak.. kenangan memang seusatu yang indah yang tak dapat dilupakan. sampai bila2 pun mesti akak akan tersenyum bila teringat balik kisah ni kan? fai yakin anak2 akak PASTI sangat bangga dengan akak. tam mustahil diorang pun akak ikut jejak langkah akak :)

iduraz said...

meremang tgok berita2 tu..congrates kak...alhamdulillah...:)

εïзmummyHazaεïз said...

kagum saya kat mamaZharfan...

Ezna said...

wahhh is that u....lain bebeno tudung u. I pon kena pakai tudung labuh gitu ;-) kenangan terindah ni suzz...

Cnidaria said...

wow.....!tumpang bangga...

Nur-nba said...

Kagum.. Tahniah Kak Suzie.. Moga kejayaan jadi contoh buat anak2..

mama tisya said...

tahniah mmg cemerlang...

kakinakl.com said...

tahniah suzi..tentunya kenangan yang tak akan di lupakan sepanjang hayat

Fauzan Suhairi said...

Wow wow wow.
Hebat nya.
Congrats jugak even dah lama.
Proud of you Dr. as one of my ex-lecturer.
:)

Liza said...

Hebatnya kak Suzie.. No wonder now antara pensyarah termuda yg ada PhD. Cam terkedu pun ada...

Kak Rose said...

Tahniah Dr. Suzi Fadhilah. and sweetnya memories itu, really proud of u.

Wan Amira said...

wow suzie.. i didnt know about your greatest past!! sejuk hati mak ayah u..

AyuArjuna BiGoshh said...

hebat giler

Affieza said...

Wow!!! it's great achievement and really inspired other students to be like you sis....

munamuni said...

alhamdulillah, moga menjadi contoh kepada ank melayu lain, dan semestinya mendidik generasi baru menjadi cemerlang. Proud of u!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ok.nanti ila pos anak2 study kat uia.. ;)

Oyis said...

saya ingat lg masa kak suzie top scorer tu, naik nama MMP (saya masa tu junior kak suzie), tp saya pernah tanya rasanya perkara ni dulu, tp kak suzie x pernah jwb direct. tp mmg kak suzie jd sumber inspirasi lah masa tu. betul.

Kak Aya said...

tahniah! tumpang bangga, rasanya sangat-sangat bangga la.

Matjoe said...

now i know mz ni mgg femes dpt 10a1. tahniah walaupun dah lama.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails