Friday, 22 June 2012

Andai itu taqdirnya | 5-letter-word yang tidak ingin kita lalui

...

Mrs Y dh lama bertahan dan bersabar dengan apa yg Mr X buat kepadanya, dh lebih setahun pun Mrs Y cuba telan, cuba hidup dlm denial (buat2 tak nampak segala tindak tanduk & kecurangan Mr Y)...
hidup sbg suami isteri di bawah satu bumbung selama 19 tahun nampaknya tidak memberi apa2 makna lagi kepada Mr X...segala pengorbanan Mrs Y selama ini hanya sia2, tidak berbekas langsung di hati Mr X...

sudah berhari2 Mr X tak balik ke rumah...bermalam di manalah agaknya...telefon bimbit pun dimatikan..so apa2 yg jd pada Mrs Y dan anak2, hidup mati Mrs Y dan anak2, Mr X dh tak amik kisah, dah tak peduli langsung...

Mr X sudah lupakan segala2nya hanya kerana mabuk cinta...telahan Mrs Y, 99% kemungkinan Mr X dh kawin dgn Mak J**** yg tergila2kan Mr Y...Mak J pernah call Mrs Y ckp dia akan amik Mr X walau apa pun jua caranya..

entah kenapa kali ini Mrs Y diberi kekuatan lantas nekad utk memohon C***I...hanya Tuhan yg tahu betapa Mrs Y takut utk memegang title J, betapa Mrs Y tidak ingin menjejakkan kaki ke pejabat kadi atau mahkamah syariah...selama ni Mrs Y sgt2 bergantung pd Mr X dlm apa jua urusan rumah tangga....namun kali ini Mrs Y pasrah...andai ini takdir hidup yg tertulis utk Mrs Y...

note : MZ dlm mode sedey --terganggu emosi sejak semlm dgn apa yg menimpa Mrs Y :( Tuhan tahu apa yg terbaik utk Mrs Y...MZ hanya mampu mendoakan yg terbaik... jgn tanya MZ yer saper Mrs Y dlm citer ni yer..biarlah rahsia..
 
 

12 comments:

me suya said...

sedihnya.. tapi kalau itu pilihan terbaik dan takdirNya..Semoga Mrs.Y tabah selamanya..

~nadyahoney~ said...

sudah tertulis begitu takdirnya..berilah kekuatan agar dia tabah menempuh ujian

amiey lee said...

kita doakan Mrs Y dalam keadaan baik... insyaAllah Allah akan mempermudahkan jalan buat Mrs Y...

Allah akan sentiasa bersama orang2 yang sabar...

Chekgu Azrine said...

semoga kawan MZ redha dengan apa yang Allah duga padanya.. turut sedih baca entry MZ kali ni..

Eliss Mie said...

semoga dia diberi kekuatan utk terus berjuang demi anak2 . perit bila ditinggalkan tapi hidup harus diteruskan!

farahana said...

Da mcm baca novel dah. apepun ana pun doakan yg terbaik utk Mrs Y.

mama_umar_maryam said...

Allahuakbar..semoga tabah & cpt2 dpt kekuatan =(

transformed housewife said...

semoga Mrs Y dpt kuatkan semangat dgn jln yg dipilih.

AyuArjuna BiGoshh said...

moga mrs Y tabah :(

Ezna said...

maybe i tau kot......tapi i tak sure :-( tabah ye mrs Y walau i tau mmg susah.....

Matjoe said...

seram membacanya. mintak tak jadilah kepada diri sendiri

tiefazatie said...

ya allah..sedihnya..
moga mrs y tabah dan kuat semangat..
andai itu takdirnya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails