Monday, 25 June 2012

USS : Perjalanan bermula | On board of Aeroline

...

kami naik Aeroline bus utk ke Singapore...tix fully sponsored by PTS(MZ menang contest PTS ni --utk yg tak tau ler)..harga tix dewasa (adult) RM95 and kanak2 RM65 for one way ie KL -Singapore. Naik bas ni kat Hotel Corus Jalan Ampang..memang ada kaunter khas dlm Hotel tu and ada lounge tempat menunggu, siap dpt free tea/coffee masa tunggu kat lounge tu


yayy bus dh sampai!! bas ni double decker, tapi seats utk penumpang semua kat tingkat atas
sempat gak posing..MZ pakai dress baru (tapi design kembang2 la plak :)--berkenan dgn English style punya design :)


 dlm bas ni ada touch pad utk tgk movie/dgr music


bas ni ada total 34 seats...setiap row ada 3 seats ie dua double seats and one single seat..setiap seat sgt besar and ruang kaki sgt luas, boleh jatuhkan sat utk tido


mr hubby & boys


MZ nak posing gak


boleh layan mcm2--perjalanan mengambil masa 5 jam



dpt mineral water utk setiap org and set mknn--ni set breakfast..masa MZ naik utk perjlnn balik ie Spore-KL, dpt set nasi (Chicken Rice Shop)--Aeroline bus ni ada steward tau..siap boleh order tea/coffee/hot choc (semuanya FOC) ie dh termasuk dlm pakej tix bas


ni kat tingkat bwh bus..ada lounge utk lepak..ada toilet and ada kitchen


 MZ naik bas ni pukul 8 pagi, so sampai kat Singapore pukul 1 tghari :)

next story in next entry soon
 

11 comments:

Gieyana said...

ada bus ni ke KL gak dr Penang..tp x pernahnaik lg..:-)
nmpak sgt cool! Hehe..:-)

Ezna said...

wow...best nyer :-)

AyuArjuna BiGoshh said...

nampak sangat esklusif

Eliss Mie said...

wah, bestnya naik bas ni yer :)

tiefazatie said...

wah..sgt best la sis!

Mooniqueen said...

Pernah nampak bus ni... Tak pernah lagi naik bus 2 tingkat ni.. Nampak seat memang comfort...

Chekgu Azrine said...

permulaan journey pun dah nampak excitednya MZ and family..bestnya!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

pernah naik bas cam ni masa ke USS dulu...lupa pulak nama basa tu..dari JB-USS

Nur-nba said...

Memang sangat selesa bas ni.. :)

jess said...

Hi Mama Zharfan,

This is such a charming blog entry to stumble into. It's a joy for us to see your family and you enjoying our coach :) Thank you for the kind compliments!

We'll be sharing a link to this entry on our Facebook page too :)

Thanks again.

Warmest regards,
Jessica
Aeroline Team

adi said...

hi jess..miss u..hadi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails